Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:882066
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Valsts Civildienesta ierēdņa jēdziens un ierēdņu veidi    4
2.  Iecelšana ierēdņa amatā    5
3.  Ierēdņa pienākumi    7
4.  Ierēdņa tiesības    8
5.  Ierēdņu novērtēšana un rotācija    10
6.  Ierēdņu atbildība    12
7.  Vispārīga informācija un statistika par civildienesta ierēdņiem    15
  Nobeigums    17
  Izmantotā literatūra    18
Фрагмент работы

Referāta tēmu izvēlējos, lai tuvāk iepazītu tādu publisko tiesību subjekta kā civildienesta ierēdnis vietu valsts pārvaldes sistēmā, viņa īpašo dienesta specifiku, statusu, uzdevumus, pienākumus un atbildību.
Valsts civildienesta likums skaidri pasaka, ka ar valsts civildienesta ierēdņu kopumu Ministru kabinets nodrošina tiesisku, stabilu, efektīvu un atklātu valsts pārvaldes darbību. Tā kā ierēdnis ir persona, kurš pieņem lēmumus, kas saistīti ar indivīda tiesībām, tad tieši mums ikdienā ar ierēdņiem nākas saskarties dažādu jautājumu risināšanā. Diemžēl negatīvās pieredzes dēļ, sabiedrībā ir izveidojies zināms stereotips un aizspriedumi par ierēdņiem kā valsts pārvaldes darbiniekiem.
Tā kā galvenais ierēdņa pienākums ir darboties atbilstoši normatīvajiem aktiem, izvirzītais referāta darba uzdevums ir iepazīties ar Valsts civildienesta ierēdņu statusu, kompetenci no likumā izvirzīto uzdevumu skatu punkta, padziļinot arī savu izpratni par šo amatpersonu milzīgo atbildību.
Referātā izmantotie avoti ir Stucka A. Ievads Administratīvajās tiesībās un administratīvā procesa tiesībās, Načisčionis J. Administratīvās tiesības, Valsts Civildienesta likums un citi normatīvie akti.

1.Valsts civildienesta ierēdņa jēdziens un ierēdņu veidi
Kā skaidro Valsts civildienesta likums, ierēdnis ir persona, kas tiešās pārvaldes iestādē veido nozares politiku vai attīstības stratēģiju, koordinē nozares darbību, sadala vai kontrolē finanšu resursus, izstrādā normatīvos aktus vai kontrolē to ievērošanu, sagatavo vai izdod administratīvos aktus vai arī sagatavo vai pieņem citus ar indivīda tiesībām saistītus lēmumus.
Ierēdnis specializētajā valsts civildienestā ir persona, kas iepriekšminētās funkcijas veic diplomātiskajā un konsulārajā dienestā, Valsts ieņēmumu dienestā, Valsts policijā, Drošības policijā, Iekšlietu ministrijas sakaru centrā, Iekšlietu ministrijas Informācijas centrā, Valsts robežsardzē, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, Ieslodzījuma vietu pārvaldē, Valsts tiesu ekspertīžu birojā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1201122
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация