Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:825060
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  CUKURBIEŠU CUKURA RAŽOŠANAS RĀDĪTĀJI    4
  SUBSĪDIJAS    4
5.  TIRGUS    6
5.  CUKURA IMPORTS    6
  CUKURA RAŽOŠANA EIROPAS SAVIENĪBĀ    7
  CUKURU VEIDI    8
  MĀKSLĪGIE CUKURA AIZVIETOTĀJI    10
Фрагмент работы

Cukura ražošana Latvijā ir viena no sakārtotākajām sfērām, tajā ir visvairāk likumdošanas aktu. Cukurbiešu audzētājiem piešķirtais cukurbiešu piegādes pamatapjoms valsts cukura ražošanas kvotas ietvaros būtībā ir valsts garantēti ienākumi, turklāt audzētājiem vairs nav jādomā , kam savas cukurbietes pārdot: ir savlaikus noslēgti līgumi, un garantēta samaksa par A un B kvotas bietēm. Turklāt samaksa Latvijas cukurbiešu audzētājiem ir viena no augstākajām ES kandidātvalstīs. Cukurbiešu audzēšana Latvijas lauksaimniecībā ir viena no rentablākajām nozarēm.

Latvijā pašlaik darbojās divas cukurfabrikas, viena ir Jelgavā un otra Liepājā. Abas Latvijas fabrikas diennaktī pārstrādā ap 5000 t cukurbiešu.


Būtībā vienīgā lauksaimniecības nozare, kurai valsts dod garantijas ražotājam, ir cukura ražošana, jo Ministru kabineta izdotie noteikumi garantē zemniekam tiesības audzēt cukurbietes un tās nodot, saņemot par izaudzēto pilnu samaksu. To noteic cukurbiešu audzēšanas kvotas. Turklāt kvotas arī ļauj cukurbiešu audzētājiem brīvi izvēlēties, kurā fabrikā viņš savu produkciju realizēs. Šī valsts garantētā audzēšanas kvota ir katra cukurbiešu audzētāja īpašums, ar ko viņš var brīvi rīkoties – pārdot, iznomāt, pirkt utt.

2002.gadā valstī noteiktā Aun B kvota cukurfabriku saražotajam cukuram bija 66000 t (A– 62000 t, B– 4000 t).Šis daudzums saskaņā ar ZM rīkojumu bija sadalītas šādi: Jelgavas cukurfabrikai -63% jeb 41775 t, bet Liepājas cukurfabrikai -37% jeb 24225 t.
Ņemot vērā cukurbiešu vērtēšanas rezultātos noteikto cukura saturu un prognozējamos saharozes zudumus, aprēķina cik t saldo biešu fabrikai vajadzēs, lai saražotu noteikto A un B kvotu. Kad apjoms aptuveni zināms, tad, pamatojoties uz Cukura likumu un Cukurbiešu audzētāju reģistru, tiek sadalītas katra ražotāja kvotas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация