Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:650885
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.12.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

4. Darba aizsardzības prasības ārkārtējās situācijās
4.1. Ja tiek konstatēti Izlices celtņa bojājumi, kas var izraisīt avāriju (iegrimst balsts), Stropētājam nekavējoties par to jāziņo Izlices celtņa operatoram dodot signālu „Bīstami” – „Briesmas”, tādā veidā informējot par bīstamas situācijas rašanos.
4.2. Ja kravas pacelšanas vai pārvietošanas laikā notiek bīstamas izmaiņas ar kravas stropēm vai kravas pacelšanas palīgierīcēm, Stropētājs nekavējoties signalizē Izlices celtņa operatoram (vadītājam): „Stop” – „Briesmas” – „Nolaist” un stropēšanas operācijas jāveic atkārtoti.
4.3. Ja darba vietā notikusi avārija, kas saistīta ar pēkšņu un pilnīgu vai daļēju Izlices celtņa destruktīvu bojājumu lietošanas vai uzturēšanas laikā, ja tas var radīt draudus vai kaitējumu cilvēku dzīvībai, veselībai vai videi, kā arī ja avārija ir izraisījusi nelaimes gadījumu, kurā cietuši vai gājuši bojā cilvēki, izcēlies ugunsgrēks, sprādziens, bīstamo vielu noplūde, vides piesārņojums nekavējoši ir jāziņo atbildīgajam speciālistam – tiešajam darbu vadītājam.
4.4. Ja ir notikusi avārija, Izlices celtņa apkalpojošajam personālam ir pienākums rīkoties saskaņā ar apstiprināto rīcības plānu ārkārtējās situācijās.
4.5. Medicīnisko palīdzību izsaukt zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukuma numuru 113. Šī notikuma liecinieki, darba devējs vai tiešais darbu vadītājs nekavējoties sniedz nelaimes gadījumā cietušajiem palīdzību. Gadījumos kad vajadzīga speciāla palīdzība zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukuma numuru VUGD pa tālruni 112.
4.6. Saskaņā ar MK noteikumiem par darba vides iekšējās uzraudzības veikšanas kārtību darba vietās atbilstoši riska novērtējumam, tiek pārskatīti un aktualizēti pasākumi, kas veicami iespējamās ārkārtējās situācijās, kā arī ārkārtējās situācijas novēršanai.
4.7. Iespējamās īpašās situācijas darba vietā raksturojamas ar varbūtējo ugunsgrēka izcelšanos, kur rodas draudi nodarbinātā dzīvībai un veselībai, kas var rasties pēkšņi, īsā laika sprīdī un neatgriezeniski ietekmēt nodarbinātā veselību.
4.8. Ārkārtēju situāciju var radīt vairāki blakus faktori, kas nav atkarīgi no kravas pārvietošanas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация