Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:917759
 
Оценка:
Опубликованно: 14.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Kas ir darba līgums    4
  Darba līguma noslēgšanas termiņi    4
  Dokumenti stājoties darbā    5
  Darba līguma vispārēja analīze    6
  Darba līgums    7
  Darba līguma nosacījumu grozīšana    9
  Darba līguma izbeigšanas nosacījumi    10
  Darba devēja pienākumi atlaižot darbinieku    12
  Nobeigums.    13
  Izmantotā literatūra    14
Фрагмент работы

Ievads.

Visā pasaulē cilvēki dienu, dienā iet uz darbu, strādā, lai pelnītu naudu, varētu normāli dzīvot, apmierināt savas vēlmes un vajadzības. Līdz ar to ik viens dzīvē , sastopas ar problēmu, kas saistīta ardarba meklēšanu un iestāšanos tajā. Tas ir ļoti nopietns jautājums, kas ir pareizi jāatrisina, lai cilvēks dzīvē gūtu to ko vēlas.
Savu darbu gribētu veltīt jautājumiem, ar kuriem katrs sastopas stājoties darbā, slēdzot savstarpēju vienošanos, starp sevi kā darbinieku un darba devēju, vai otrādi, ja darbiniekus pieņem darbā pats. Tie ir juridiski jautājumi, kurus ļoti daudzi cilvēki pietiekami labi nezin vai neizprot, līdz ar to pakļauj pējamībai sevi nelikumīgi izmantot. Tādēļ ir ļoti būtiski pareizi sastādīt šo vienošanos, ko sauc par darba līgumu, ievērojot vis sīkākās tās nianses. Tas ir galvenais jautājums par ko es gribētu rakstīt, kā arī par jautājumiem, kas saistīti ar līguma grozījumiem un tā izbeigšanu.

Kā jau minēju ievadā, ļoti svarīgi ir izvēlēties pareizu darbu un pirms tam protams profesiju. Tas ir atkarīgs no katra paša personīgajām sociālfiziololoģiskajām un psihaloģiskajām rakstura īpašībām, kā arī no personīgajām interesēm. Bet lai nu tas paliek uz katra paša sirdsapziņas. Es runāšu par nākamo etapu, tas ir, kad darbs jau ir izvēlēts un atrasts. Darba devējs vēlas pieņemt darbinieku un darbinieks vēlas stāties darbā pie darbinieka, tad ir jāslēdz darba līgums. Tādēļ vispirms jānoskaidro :


Kas ir darba līgums.

Pēc LR darba likumu kodeksa 14.panta:
Darba līgums ir tāda rakstveida vienošanās starp darbinieku un darba devēju, saskaņā ar kuru darbinieks apņemas veikt noteiktu darbu, pakļaujoties iekšējai darba kārtībai vai darba devēja rīkojumiem, bet darba devējs apņemas nodrošināt darba samaksu un darba apstākļus, kas paredzēti likumdošanas aktos, darba koplīgumā un pusēm vienojoties.

Praktiski darba līgums , tas ir dokuments, kur rakstiski tiek noformulētas darbinieka un darba devēja vēlmes, par kurām tie ir spējuši vienoties.Tādēļ slēdzot līgumu ir jāņem vērā tas, ka darba devējs vēlēsies līgumā ieviest sev vairāk izdevīgus noteikumus, nekā tos piedāvāt.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1165782
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация