Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:653104
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.12.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 27 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Nīderlande
Nīderlandē nav speciālu darba tiesu. Gadījumos, kad rodas strīdi par jautājumiem, kas izriet no darba līguma vai darba koplīguma, tie tiek izskatīti pirmās instances vispārējās jurisdikcijas tiesā (rajona tiesas). Apelāciju par šo tiesu nolēmumiem vairākumā gadījumu var iesniegt apgabaltiesā. Arī apgabaltiesas atsevišķos gadījumos ir pirmās instances tiesas, piemēram, lietās par uzņēmuma vadītāja atlaišanu. Problēma ir tā, ka tiesas process bieži vien aizņem ļoti ilgu laiku.
Iespējamais risinājums ir lūgt rajona tiesu vai apgabaltiesu pieņemt lēmumu par pagaidu noregulējumu. Tomēr šāds lēmums vienalga ir tikai provizorisks, un galīgais nolēmums pēc lietas izskatīšanas pabeigšanas var būt savādāks. Šo problēmu dēļ daudzi darba koplīgumi satur normas, kas paredz citādu – respektīvi, ārpus tiesas – strīdu izskatīšanas kārtību.

Kopsavilkums
Latvijas darba tiesībās ir notikušas ievērojamas pārmaiņas saistībā ar pievienošanos Eiropas Savienībai. Pašlaik virkni darba tiesību jautājumu vairs neregulē Latvijas nacionālās tiesības, bet gan ES tiesības, tādēļ arvien vairāk praksē rodas jautājumi par pareizu ES tiesību piemērošanu, ņemot vērā faktu, ka būtiska daļa šo tiesību ir atrodamas EST spriedumos sniegtajā tiesību normu interpretācijā.
Tāpat pēdējos gados ir risinājušās asas debates par ES tiesību ietekmi uz tādām pamattiesībām kā kolektīvās tiesības, īpaši Laval un Viking line lietu kontekstā, kur EST atzina, ka ES ekonomiskās brīvības prevalē pār pamattiesībām uz kolektīvo rīcību.
Līdztekus minētajam pašlaik ES līmenī plaši tiek diskutēts par nepieciešamību padarīt darba tiesības Eiropā elastīgākas, ņemot vērā globālās izmaiņas pasaulē, konkrēti – saistībā ar Eiropas iedzīvotāju novecošanu, slikto demogrāfisko situāciju, kā arī problēmām konkurēt pasaules darba tirgū pārāk augsto darba un sociālo tiesību standartu dēļ.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1363465
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация