Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:510564
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ar datorprogrammu pirātismu saprot datorprogrammu kopēšanu, izplatīšanu vai izmantošanu bez autortiesību īpašnieka atļaujas. Šāda atļauja tiek saukta par licenci. Saskaņā ar 06.04.2000. autortiesību likumu licence ir “līgums, ar kuru viena puse - autortiesību subjekts - dod atļauju otrai pusei - darba izmantotājam - izmantot darbu un nosaka darba izmantošanas veidu, vienojoties par izmantošanas noteikumiem, atlīdzības lielumu, tās izmaksāšanas kārtību un termiņu”. Tātad licencē tiek ietverti nosacījumi uz kādiem datorprogrammas autors nodod datorprogrammas izmantotājam lietošanā savu darbu. Ja lietotājs šos nosacījumus pārkāpj, tad viņa darbība tiek pielīdzināta datorprogrammu nelegālai izmantošanai.
Divi visizplatītākie programmatūras pirātisma veidi ir šādi:
lietotāju veikta kopēšana: - draugi apmainās ar diskiem vai uzņēmumi uzrāda mazāku programmatūras instalāciju skaitu, nekā ir patiesībā.
Vienkārša nelicencēta kopēšana, ko veic atsevišķi lietotāji vai uzņēmumi, ir viens no visizplatītākajiem programmatūras pirātisma veidiem. Lietotāju veikta kopēšana izpaužas arī šādi:
1.programmatūras instalēšana lielākā skaitā uzņēmuma datoru, nekā atļauts saskaņā ar licenci;
2.neoficiāla apmainīšanās ar diskiem draugu un kolēģu starpā.
viltošana - nelegāla programmatūras pavairošana un tās izplatīšana.
Kas gan tur sevišķs, ka draugi savā starpā apmainās ar programmatūru? Tam taču nav nekāda sakara ar plašām programmatūras viltošanas operācijām? Tomēr ir gan. Gan vienā, gan otrā gadījumā tiek pārkāpti autortiesību likumi, un šīs programmatūras lietotāji nopietni riskē.
Viltošana ir programmatūras nelegāla pavairošana un izplatīšana lielos apjomos. Daudzas viltotāju grupas ir saistītas ar organizēto noziedzību - tās vilto un saiņo programmatūru, izmantojot modernas metodes. Iesaiņotā programmatūra pēc tam tiek pārdota, it kā tā būtu legāla. Veicot viltošanu lielos apjomos, tā ir sarežģīta noziedzīga darbība.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация