Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:348468
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Personālā datora galvenie komponenti ir monitors, tastatūra, sistēmbloks un pele, kas parasti ir ievietota metāla vai plastmasas ietvarā. Bieži sistēmbloku ievieto torņveida korpusā. Sistēmblokā ietilpst mātesplate, kurai pievienoti visi svarīgākie datora komponenti – centrālais procesors, cietais disks, RAM atmiņa un paplašināšanas plates.
Datori tiek komplektēti atkarībā no tiem paredzētā pielietojuma. Principā dators var strādāt, ja tam ir pamatplate, procesors, atmiņa, un video kontrolieris. Tāds dators gan neko lielu nevarētu padarīt, bet varētu būt specifiski pielietojumi, kur pietiek ar šādu datoru. Normāli biznesa datoram ir vēl cietais disks un mīksto disku iekāra, kas arī būtu šodienas parasta datora konfigurācija. Datora iekārtu daudzums un ietilpība jānosaka pēc uzdevumiem ko tas veiks.

Datoru vēsture
Pirmo skaitļotāju, kura darbību vadīja programma, izgudroja angļu matemātiķis un izgudritājs Čārlzs Bebidžs 1832. gadā. Viņš to nosauca par “Analītisko mašīnu”. Bebidža mašīna tika veidota, lai veiktu skaitļošanas darbības. Ierīces vadība tika realizēta ar perfokartēm. Analītiskajai mašīnai bija gan vadības, gan atmiņas ierīces. 20. gadsimta 50. un 60. gadu datori aizņēma telpu, kas bija tāda kā vidēja lieluma istaba. To izgatavošanā izmantoja tranzistorus, kuri 60. gados tika ievietoti mikroshēmās jeb spiestajās platēs. Šādus datorus jeb skaitļotājus iegādājās lielās korporācijas, piemēram, bankas, taču šo lieldatoru tehniskās iespējas bija daudz vājākas nekā mūsdienu personālam datoram. Lieldatoru programmas un dati tika glabāti magnētiskajos diskos.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация