Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:594198
 
Оценка:
Опубликованно: 18.06.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Datorvīrusu klasifikācija    5
2.  Ielādēšanas vīrusi    8
3.  Makro-vīrusi    10
4.  Failu vīrusi    11
4.1.  Owerwriting    11
4.2.  Parasitic    11
4.3.  Vīrusi bez ieejas punkta    12
4.4.  Kompanjon-vīrusi    12
4.5.  Failu tārpi    12
4.6.  Link-vīrusi    13
4.7.  OBJ-, LIB- vīrusi un vīrusi izejas tekstos    13
5.  Rezidentie vīrusi    14
5.1.  Dos – vīrusi    14
5.2.  Ielādes vīrusi    14
5.3.  Windows – vīrusi    14
6.  Stels- vīrusi    16
6.1.  Ielādes vīrusi    16
6.2.  Failu vīrusi    16
6.3.  Makro- vīrusi    17
7.  Polimorfik- vīrusi    18
7.1.  Polimorfie atkodētāji    18
8.  IRC- tārpi    20
8.1.  IRC- klienti    20
8.2.  Skript- tārpi    20
8.3.  mIRC.Acoragil un mIRC.Simpsalapim    21
8.4.  Win 95.Fono    21
9.  Tīkla vīrusi    22
10.  Citas „kaitīgas programmas”    24
10.1.  Trojas zirgi (loģiskās bumbas)    24
10.2.  Slēptās administrēšanas utilīti (backdoor).    24
10.3.  Intended- vīrusi    25
10.4.  Vīrusu konstruktori    25
10.5.  Polimorfi ģeneratori    25
  Nobeigums    26
  Bibliogrāfijas saraksts    27
Фрагмент работы

Nobeigums
Vīruss – speciāli izrakstīta programma, kura var patvaļīgi pievienoties pie citām programmām, kopēt sevi un ieviest tās failos, datorsistēmas apgabalos un datortīklos. Tās traucē programmas normālo darbību, sabojā failus, katalogus un rada visādu veidu šķēršļus datoru darbā.
Pašlaik ir pazīstamas vairāk, nekā 5000 programmas – vīrusu, kuru skaits nepārtraukti aug. Vīrusu pamat veidi: ielādēšanas, failu, failu-ielādēšanas. Viens no bīstamākiem veidiem ir polimorfik- vīrusi.
No datoru vīrusoloģiajs vēstures ir skaidrs, ka jebkura oriģinālais izstrādājums piespiež antivīrusu programmu ražotājus pielāgoties jaunām tehnoloģijām un šīs programmas uzlabot.
Viens iemesls, ka datorvīrusi vispār izplās, slēpts cilvēku psiholoģijā, no citas puses operētājsistēmas aizsardzības trūkums.
Pamat veidi, ar kuru palīdzību vīrusi iekļūst datorā, ir noņemamie diski un datortīkli. Lai tās nenotiktu, vajag ievērot drošības pasākumus. Tāpat, lai atrast, izdzēst un aizsargāt savu datoru no vīrusiem ir izstrādātas dažu veidu speciālas programmas – antivīrusu programmas. Ja jūs esat atraduši datorā vīrusu, vajag izkonsultēties ar speciālistu, kurš varēs dod padomu kā no tā atbrīvoties un vienlaicīgi saglabāt sava datora darbības iepriekšējo stāvokli.
Bet dažas vīrusu īpašības samulsina arī speciālistus.
2002. gadā Latvijā bija ļoti interesants gadījums, kad pa internetu sāka izplatīties baumas par vīrusu kas draud mobilajiem telefoniem. Ideja bija tāda: lietotājs pēc kārtas saņēma ,piemēram, piecas īsziņas. Sākums bija ļoti līdzīgs e-mailam, pēc tam sekoja nesaprotams teksts juku jukām ar angļu vārdiem. Pēc īsziņas saņemšanas ar telefonu nekas nenotika, bet pēc kāda laika no nepazīstama numura atnāca jauna īsziņa ar jautājumu: “Ko jūs man tādu nosūtījāt?” Sanāca, ka vīruss izplatīja sevi īsziņos. Sāka rasties jautājums: kas maksās par šiem īsziņam? Izradās, ka nekāda vīrusa, kas izplatās mobilos telefonos, nav. Tas bija datorvīruss I-Worm. Klez- tārps. Īsziņu sūtīšanai tas lietoja protokolu SMTP. Ir zināms, ka ziņojumus uz mobilajiem tālruņiem var sūtīt caur e-mail slūžiem sms.tele2.lv un smsmail.lmt.lv. Daži lietotāji glabā e-mail klientu adrešu grāmatās savu paziņu mobilo telefona numurus e-mail formātā. Pēc datora inficēšanas Klez sāka izplatīt sevi pa visām ierakstītām adresēm. Tās slēpa savas pēdas mainot Form lauku, ierakstot tur jebkuru adresi no adrešu grāmatās. E-mail atnāca uz mobilo telefonu, bet tā kā tas bija garāks par 160 simboliem, tās tika sadalīts. Form laukā tās ierakstīja adresi no adrešu grāmatās, un cilvēkam, kas saņēma īsziņas, parādījās kļūdains iespaids, ka tie bija nosūtīti no mobilā telefona.[5]
No tā var secināt, ka uz datoru ir obligāti jāuzstāda antivīrusa programmu un ar laiku to atjaunot ar jaunāku versiju. Bet neskatoties uz šīs problēmas sarežģītību, neviens vīruss nevar izdarīt tik daudz ļaunumu, cik nobālēts lietotājs ar trīcošām rokām.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация