Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:467785
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Dāvanas mērķis biznesā ir paust savu labo gribu, veidojot uzticības un savstarpējas simpātijas atmosfēru. Šādas attiecības stimulē lietišķumu partneru sadarbībā un saprašanos. Dāvanu apmaiņas rituālam ir senas tradīcijas. Mūsdienās apmaiņa ar dāvanām ir viena no lietišķo attiecību sastāvdaļām. Taču joprojām neviena no etiķetes jomām neizraisa tik lielus strīdus un pārpratumus kā dāvanu pasniegšana biznesa kontaktos.
Viss, kas attiecas uz ikdienas un privātās dzīves apsveikumiem un dāvanām, lielākoties darbojas arī lietišķajā pasaulē. Dāvanas pasniedz bez nolūka uzpirkt kādu ietekmīgu personu. Dāvināšanas procesa mērķis ir parādīt savu ieinteresētību un cieņu pret partneri.
Dāvana ir arī kā spogulis, kurā atspoguļojas dāvinātāja un dāvanas saņēmēja attiecības. Tā var liecināt par patmīlību un nesavtību, par izšķērdību un skopumu, kā arī par prātu un netaktiskumu, humora izjūtu un bezgaumīgumu. Ne velti tiek teikts – māksla dāvināt. Dāvanas izvēle lielā mērā ir atkarīga no attiecību rakstura un pašas personas rakstura, kam jūs gatavojaties kaut ko dāvināt. Nav pieņemts dāvināt arī pārāk dārgas lietas, lai tās saņēmēju nenostādītu neērtā situācijā. Dāvana nedrīkst kādu uzpirkt vai ietekmēt. Dāvināšanas būtība ir atklāt ieinteresētību un paust cieņu pret dāvanas saņēmēju. Dāvanas mērķis – laba nodoma demonstrēšana un uzticības vai simpātiju veidošana.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация