Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:842333
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.09.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

ZIEDI
Puķes, kā zināms, ir vislabākā dāvana. Nav obligāti lieli pušķi. Izņemot īpašus gadījumu, var dāvināt jebkuras puķes. Tomēr der iepazīties ar krāsu un puķu semantiku un ziedu bioloģisko saderību. Valstīs ar katoliskām tradīcijām sēru gadījumos pasniedz puķes pāra skaitā, bet nepāra – visos pārējos. Nav svarīgi, kam dāvināt puķes – sievietei vai vīrietim. Ja vīrietis sievietei var pasniegt puķes ar iemeslu vai arī bez tā, tad sieviete drīkst dāvināt ziedus vīrietim tikai dzimumdienā, jubilejā vai līdzīgās svinību reizēs. Ja saņemts uzaicinājums uz viesībām mājas apstākļos, ziedus var nosūtīt ar kurjera palīdzību, šajā gadījumā pušķim jāpievieno aploksnīte ar dāvinātāja vizītkarti. Tā ziedi var kalpot par pateicību, līdzjūtības apliecinājumu vai apsveikumu ar atgriešanos. Lietišķas attiecībās vienīgi nebūtu ieteicams pasniegt tumši sarkanas rozes, jo tās tradicionāli ir intīmas mīlestības simbols.

DĀVANAS LIELBRITĀNIJĀ
Vispirms par uzvedības kultūru kopumā lietišķās attiecībās Lielbritānijā. Britu biznesmeņi ir ļoti atturīgi, arī uzrunas forma ir tradicionāla – Mr. un Mrs. Mūsdienās jaunie biznesmeņi, pēc amerikāņu parauga, ātri sāk uzrunāt pretējo pusi vārdā. Ierosinājumam uzrunā lietot nevis uzvārdu, bet vārdu iesaka vecākais kolēģis. Visus britus nevajag saukt par angļiem. Valsts sastāv no Anglijas, Skotijas, Velsas un Ziemeļīrijas, tā ka sarunu biedrs var tikpat labi būt nevis anglis, bet skots. Britu biznesmeņi savus darījumu partnerus bieži aicina uz restorānu vai krodziņu, reizēm arī uz mājām. Krodziņā ir tradicionāla kārtība, katrs pa kārtai izmaksā pārējiem. Darījumu pusdienās un launagā runā par darbu un darījumiem, bet saviesīgās maltītēs nedrīkst skart darba jautājumus. Smēķēšana ir atļauta tikai maltītes beigās.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация