Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:320800
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Izvēlētā referāta tēma ir Dāvinājuma līguma jēdziens un noslēgšanas kārtība, jo dāvinājums ir savdabīgs atsavinājuma līgums, kas Civillikumā (CL) nodalīts atsevišķi no citiem līgumiem, kuros manta tiek nodota citas personas īpašumā bez atlīdzības. Tas izskaidrojams ar vairākiem apstākļiem:
Dāvinājums var izpausties ne tikai lietu vai lietu tiesību atsavināšanā, bet arī citādā labvēlībā pret apdāvināto.
Dāvinājums ir vienīgais bezatlīdzības atsavinājuma līgums.
Dāvinājums ir saistīts ar īpašu labvēlību pret dāvināmo, devību, un tāpēc tam nav īpašību, kādas raksturīgas preču – naudas attiecībām, tā lietojums uzņēmējdarbībā nav izplatīts un tur vispār uzskatāms nevēlamu, jo var novest pie mantas nepamatotas izsaimniekošanas, nodokļu nemaksāšanas u.tml.
Lai ierobežotu un kontrolētu dāvinājumus, ziedojumus un sponsorējumus no valsts un pašvaldību mantas, likumā „Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību” (12.04.1995.) un Ministru Kabineta (MK) noteikumos par šī likuma piemērošanas kārtību (07.11.1995.) ir noteiktas īpašas prasības, kas jāievēro šāda veida dāvinājumos.1
Temata raksturojums, aktualitāte un nozīme praktiskajā dzīvē tiks atainota šai referātā, kā arī izlasot darbu, tu iepazīsies ar Dāvinājuma līgumu un tā noslēgšanas kārtību, jo tas būtu jāzina katram, kas saskaras ar šāda veida līgumu ikdienā vai pirmo riezi savā dzīvē.
Darba struktūra ir apskatīt 1) dāvinājuma līguma jēdzienu un vispārīgu raksturoju, tas būtu ievadām; 2) dāvinājuma līguma saturs, šī ir svarīga daļa, lai zinātu kam ir jābūt šāda veida līgumā; 3) dāvinājuma sevišķie veidi; 4)dāvinājums ar uzlikumu; 5) jauktais dāvinājuma līgums; 6) dāvinājuma atsaukšanu.
Dāvinājuma gadījumā ir runa par saistību tiesisku attiecību, kas nodibināta uz līguma pamata, tas ir, lai ar tiesiska darījuma noslēgšanu pamatotu saistību tiesisko attiecību vai izmainītu saistību tiesiskās attiecības saturu, ir nepieciešams līgums starp iesaistītajām personām, ciktāl likums nenosaka citādi.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1152663
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация