Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:413250
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.02.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Dāvināšana.

Savstarpēja apdāvināšana ir sena dāvanu apmaiņas forma, kas pauž gan savstarpējās simpātijas, gan cieņu. Dāvināšanas būtību un nozīmi ir pētījis fraņču etnogrāfs un sociologs M. Moss (1872 – 1950).
No sirds, laikā un vietā pasniegta piemērota dāvana parasti ilgi iepriecina saņēmēju, atstāj siltas un saulainas atmiņas. Kaut ko dāvinot, tiek izteikti labi vēlējumi, izrādīta uzmanība, apliecināta draudzība un mīlestība. Dāvanai vajadzētu sagādāt prieku un patiku tās saņēmējam, paust sirsnību un cieņu.
Cilvēkus jācenšas iepriecināt ne tikai svētkos, bet arī ikdienā. Katrs būs priecīgs par visvienkāršāko ziedu vai citu nelielu dāvanu. Pat maza velte patiesībā ir liela, ja dāvināta ar mīlestību. Dāvanām var būt arī simboliska nozīme.
Der iegaumēt, ka dāvanas vērtību nosaka nevis cena, bet gan sirsnība un mīlestība, ar kādu tā tiek sarūpēta un pasniegta. Izvēlēties atbilstošas dāvanas un skaisti tās pasniegt ir liela māksla. Sirdij tuva, kārota, oriģināla un interesanta dāvana iepriecina katru un raksturo arī dāvinātāju.
Dāvanu iegāde un dāvināšana nedrīkst izvērsties par notikumu, kas rada materiālas grūtības, nomāc prieku un patiku dāvināt. Dāvanu ir jāizvēlas atbilstoši savām iespējām. Ir jāatceras, ka dārgu dāvanu ne visiem ir iespējams iegādāties. Turklāt šāda dāvana var saņēmējam radīt neērtības sajūtu – viņš var justies kā parādnieks.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1139299
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация