Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:103440
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.07.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

No pasaulē esošajām debetkaršu sistēmām mums vispopulārākās pieejamās ir Maestro un VISA Electron kartes.
Galvenā atšķirība starp kredītkartēm un debetkartēm ir tā, ka debetkartes lietotājs var lietot tikai to naudas summu, kas atrodas viņa kontā, savukārt kredītkartes lietotājs var lietot vairāk nekā atrodas viņa kontā, respektīvi, aizņemties naudu no bankas. Tagad gan arī debetkaršu lietotājiem ir pieejams neliels aizņēmums no bankas- overdrafts, taču tam ir stingri ierobežots apjoms. Atšķirība ir arī tā, ka, izmantojot kredītkarti, ir iespējams rezervēt viesnīcu, automašīnu nomai, pasūtīt lidmašīnas biļetes, kā arī izmantot to kā telekarti gan Latvijā, gan ārzemēs. Debetkartes lietotājam šadas iespējas netiek piedāvātas.
Atšķirībā no kredītkartēm, debetkartes ir vieglāk pieejamas. Iespējams, ka tieši tas ir galvenais iemesls, kādēļ debetkaršu lietotāju skaits pēdējo gadu laikā ir diezgan strauji pieaudzis.Norēķinu kartes būtība.
Norēķinu karte ir īpašs maksāšanas līdzeklis, kas dod iespēju veikt maksājumu par precēm un pakalpojumiem, neizmantojot skaidru naudu.
Kartes izdevēji (finansu organizācijas) piedāvā dažāda veida norēķinu kartes - gan pēc kartes apkalpošanas aptvertās teritorijas, gan pēc pielietošanas iespējām, gan arī pēc kartē iestrādātās tehnoloģijas.
Norēķinu karte šobrīd uzskatāma par modernāko, drošāko un ērtāko bezskaidras naudas norēķinu veidu visā pasaulē, arī Latvijas sabiedrība tiek iepazīstināta, un tai tiek dota iespēja norēķināties par sniegtajiem pakalpojumiem vai iegādātajam precēm ar norēķinu kartes palīdzību.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация