Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:295345
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.02.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  DEMOKRĀTIJAS JĒDZIENS UN BŪTĪBA    4
2.  DEMOKRĀTISKAS VALSTS PĀRVALDES FORMAS    5
2.1.  DIREKTI DEMOKRĀTISKĀ- TIEŠĀ DEMOKRĀTIJA    5
2.2.  REPREZENTATĪVĀ (PĀSTĀVNIECISKĀ) DEMOKRĀTIJA    7
3.  MŪSDIENU DEMOKRĀTIJAS PAMATIEZĪMES UN PROBLĒMAS    11
4.  DEMOKRĀTIJAS TRŪKUMI UN PROBLĒMAS    13
  NOBEIGUMS    14
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    15
Фрагмент работы

Demokrātijas pretinieki tai bieži pārmet, ka tā ir neefektīva, maziedarbīga iekārta. Ja tai arī ir kādas labās īpašības, tās izpaužas vienīgi sabiedriskās un politiskās stabilizācijas, kā arī labvēlīgas saimnieciskās attīstības posmos. Taču, ja notiek satricinājumi, ja valsts saskaras ar ekonomiskām grūtībām, demokrātija ir maznoderīga, jo ir neefektīva. Šos pārmetumus nedrīkst ignorēt.

NOBEIGUMS
Lai arī demokrātijai ir savi trūkumi un problēmas, jāatzīst, ka labāka politiskā režīma par demokrātiju pasaulē nav. Vienīgi demokrātiskā valstī pilsoņiem ir iespējas kontrolēt valdošo eliti, kamēr autoritārajos režīmos sabiedrības attīstība bieži vien atkarīga no viena cilvēka prāta, morāles, iegribām un žēlastības. K.Propers demokrātijas priekšrocības salīdzinājumā ar autoritārismu raksturoja sekojoši: "Mēs balstām savu izvēli nevis uz demokrātijas tikumiem, kas var izrādīties šaubīgi, bet vienīgi tikai uz diktatūras trūkumiem, kas ir neapšaubāmi. Ne tikai tāpēc, ka diktatūra neizbēgami pielieto savu spēku un ļaunumu, bet arī tāpēc, ka diktators, pat ja viņš ir labs un žēlsirdīgs, atņem citiem cilvēkiem viņu atbildības daļu, tātad arī viņu tiesības un pienākumus. Tas ir pietiekami, lai izdarītu izvēli par labu demokrātijai…"
Pilsoniskā aktivitāte un līdzdalība dažkārt prasa lielu piepūli. Ir jāpazīst sabiedriskās dzīves mehānismi un likumi, jāziedo brīvais laiks, lai piedalītos tās notikumos, un pat zināmā mērā personiski jāriskē, piemēram, saņemot personisku kritiku vai sabiedrības nosodījumu. Rezumējot var teikt, ka atkarībā no konkrētās situācijas, kā arī no tā, no kāda viedokļa uz to raugās, demokrātija ir gan mērķis, gan arī līdzeklis mērķa, taču ne katra mērķa, sasniegšanai.
Darbs pie izvēlētās tēmas izpētes man ļāva uzzināt daudz vairāk par demokrātiju, tās būtību, dažādām demokrātiskām valsts pārvaldes formām, demokrātijas priekšrocībām, trūkumiem un problēmām. Esmu ieguvusi plašākas zināšanas par demokrātiju un tās vēstures formām. Iegūtās zināšanas palīdzēs manā tālākajā profesionālajā darbībā un izglītībā, kā arī plašākā un dziļākā vēstures, politikas un politisko precesu redzējumā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация