Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:424260
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Rudens ir laiks, kad daļai cilvēku vairāk vai mazāk raksturīgas skumjas pārdomas, nostalģija pēc kaut kā pagājuša. Cilvēkus tumšajos gada mēnešos biežāk māc nomāktība, ir slikts garastāvoklis un tieksme uz depresiju, ko pierādījuši arī pētījumi pasaulē.
Depresija nav slikts garastāvoklis, kā to nereti uzskata, bet tā ir slimība. Nedrīkst to jaukt ar īslaicīgu depresijas stāvokli, ko ietekmē konkrēta situācija, piemēram, tuva cilvēka nāve, kas ir pārejošs.
Depresijas attīstību sekmē pārmantojamība, ja ģimenē kāds no vecākiem vai radi ir slimojuši ar depresiju vai kādu citu psihisku, vai nervu saslimšanu, tad ir lielāks risks ar to saslimt. Psihosociālie faktori, sabiedrības attieksme arī var sekmēt depresijas attīstību. Dažādi hormoni - jaunām meitenēm pubertātes vecumā un sievietēm menopauzes laikā. Ja cilvēks slimo ar hipertoniju, saslimst ar miokarda infarktu, kuņģa čūlu, ja ir onkoloģiskas saslimšanas, galvas traumas, tad arī var rasties šāda kaite. Gan atkarībai no alkohola, gan narkotiskām vielām raksturīgi depresīvi traucējumi.
Saslimst pat zīdaiņi
Riska faktori - vardarbība ģimenē bērnībā, mātes zaudējums pirms vienpadsmit gadu vecuma, tā aktuālāka ir arī bezdarbniekiem un pilsētniekiem. Laucinieki vairāk dzīvo svaigā gaisā, ir fiziski aktīvāki, bet pilsētnieki bieži vien laiku pavada, sēžot istabā un skatoties televizoru.
To var izraisīt arī vientulība un tuva cilvēka zaudējums. Depresija biežāk raksturīga sievietēm, īpaši pēc 70 gadiem, vecums mēdz būt visdažādākais. Tā var būt arī bērniem pat zīdaiņa vecumā, un simptomi mēdz būt atšķirīgi. Bērni līdz septiņu gadu vecumam mēdz būt saguruši, nevēlas rotaļāties, ir čīkstulīgi, nevēlas ēst, viņiem ir miega traucējumi. Ir bijis gadījums, ka diagnoze - depresija noteikta pat divu mēnešu vecam zīdainim. Slimības cēlonis bija māte, kas lietoja narkotikas.
Domā par pašnāvību
Bērniem pēc septiņu gadu vecuma saslimšanas gadījumā novērojama vienaldzība, tukšums un skumjas dvēselē. Viņi sūdzas par garlaicību, viņus var ātri sakaitināt, raksturīga arī vainas sajūta. Šādā vecumā bērniem rodas domas par pašnāvību un pat mēģinājumi. Pēc desmit līdz četrpadsmit gadu vecumā domas par pašnāvību ir izteiktākas, notiek arī mēģinājumi. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация