Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:901129
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Deviances un noziedzības jēdzieni    4
  Sociālo normu veidi un deviantā uzvedība    5
  Noziedzība un sociālās deviācijas    6
  Rezumējums    11
  Literatūras saraksts    12
Фрагмент работы

Referāta tematu „Deviance un noziegums mūsdienu sabiedrībā” izvēlējāmies tāpēc, ka tas ir tuvs referāta autoriem gan izglītības, gan profesionālajā jomā. Viens no autoriem ir desmit gadus nostrādājis kriminālpolicijā un ieguvis profesionālo un juridisko izglītību, bet otrs pēc izglītības ir pedagogs. Tātad šos terminus, gan „deviance” gan „noziegums” abi referāta autori ir iepazinuši ne tikai teorētiski, no mācību literatūras, bet arī praksē- ikdienā saskaroties ar sabiedrībai nepieņemamu indivīdu rīcību.
Ja mēs veicot pētījumu aptaujātu vidusmēra Latvijas iedzīvotāju un uzdotu jautājumu, kas ir „deviance” lielākā daļa aptaujāto nespētu pateikt šī svešvārda nozīmi. Pat ja mēs vienkāršotu uzdevumu un izskaidrojot, ka „deviance” ir indivīda uzvedības novirze no sabiedrībā vispārpieņemtajām normām, lūgtu nosaukt kādu rīcību varētu atzīt par devianci un kādu tipu cilvēku- par deviantiem mēs sastaptos ar ļoti dažādiem viedokļiem. Vieniem devianti būtu homoseksuāļi, citiem nacionālboļševiki, vēl citiem smagās rokmūzikas fani. Sabiedrībai arī nav vienotas izpratnes par to, kas tad ir noziegums. Protams, pirmais, ko cilvēki min saucot noziegumus ir zādzības, laupīšanas, slepkavības un krāpšanas. Bet ir tādi noziegumi, pret kuriem sabiedrība izturas ļoti iecietīgi un līdz ar to veicina šo noziegumu izdarītājus atkārtot savus noziedzīgos nodarījumus. Kā populāru piemēru var minēt kukuļdošanu un kukuļņemšanu. Un lai gan pirmajā brīdī šķiet, ka starp šiem vārdiem nav atšķirības- tā nebūt nav. Masu mēdiji bieži vien ekspluatē šo pateicīgo, skandalozo tēmu apgalvojot, ka globalizācijas laikmetā Latvijā arī korupcija ir kļuvusi globāla, valdība pat ir izveidojusi speciālu tiesībsargājošu institūciju Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju kuras galvenais uzdevumus ir cīnīties ar korupciju Valsts līmenī. It kā viss ir skaidrs- korupcija ir slikti, valsts ar to cīnās visiem spēkiem, bet vai sabiedrībā ir izpratne, kas ir korupcija? Ka korupcija nevar pastāvēt bez tā mazā, nepamanāmā cilvēciņa, kurš iedod kukuli? Un kāda ir sabiedrības attieksme pret šo cilvēciņu? Vai viņš tiek uzskatīts par noziedznieku un korupcijas galveno virzītājspēku?
Savā referātā mēs apskatīsim deviances un noziedzības jēdzienus, kā arī aprakstīsim visplašāk izplatītākos deviācijas veidus Latvijā: narkomāniju, alkoholismu, prostitūciju un pašnāvības un to saikni ar noziedzību Rezumējumā minēsim deviācijas novēršanas un profilakses jeb prevencijas populārākās pieejas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1154287
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация