Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:157305
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Noziegums, noziedzība    3
2.  Noziedzības cēloņi    4
2.1.  Bioloģiskā interpretācija    4
2.2.  Psiholoģiskā interpretācija    4
2.3.  Socioloģiskais skatījums    4
3.  Deviance. Deviantā uzvedība    6
4.  Statistikas nozares, kas pēta noziedzību    8
4.1.  Sociālā statistika    8
4.2.  Morāles statistika    8
4.3.  Tiesu statistika    9
  Secinājumi    11
  Izmantotās literatūras saraksts    12
Фрагмент работы

Ik dienas, sabiedrības plūsmā ap mums, norisinās dažādi procesi un izmaiņas. Diemžēl nereti gadās novērot, ka pārmaiņas ir tendētas uz negatīvo. Un tieši negatīvie procesi ir tie, kuri cilvēku uzmanību piesaista visvairāk. Viens no šādiem procesiem ir noziedzība. Veiktie noziegumi un negatīvās atsauksmes vai statistika, kas saistītas ar noziedzīgajiem nodarījumiem ,mūsuprāt, ir skārušas ikvienu no mums. Tas arī ir iemesls, kāpēc šī tēma šķita saistoša.
Darba autores izvēlējās rakstīt referātu par noziedzību, kā cilvēka deviantās uzvedības izpausmi, jo tās izpausmes cēloņu izpēte šķita saistoša.
Lai uzrakstītu referātu, bija jāveic materiālu atlase, kuros būtu informācija par konkrēto tematiku, pārskatīt sameklēto informāciju un to izanalizēt. Mums pieejamākie materiāli par noziedzību bija latviešu valodā, tādēļ referātā ir ianalizēta tikai latviešu valodā pieejamā informācija.
Par noziegumu atzīstams Latvijas Republikā krimināllikumā paredzēts sabiedriski bīstams nodarījums, kurš izdarīts tieši vai aiz neuzmanības un par kura izdarīšanu draud kriminālsods. Reģistrētie noziegumi ir visi noziegumi, par kuriem ziņots Iekšlietu iestādēm un par kuriem uzsākta iepriekšēja izmeklēšana.
Noziedzība ir noziegumu kopums. (Goša Zigrīda, „Sociālo procesu analīze”, 1996., 71. lpp.)
Noziedzības cēlonības bioloģiskās interpretācijas pamatlicējs ir itāliešu ārsts Čēzare Lombrozo (Lambroso, 1826 – 1909). Viņš uzskatīja, ka šādas sociāli negatīvas cilvēka darbības pamatā ir viņa bioloģiskā konstitūcija. „Kriminālais tips” , kuru varot atpazīt pēc ārējām ķermeniskām īpatnībām, esot cilvēciskās degradācijas rezultāts zemākā evolūcijas pakāpē. Atsevišķi cilvēki ģenētiski manto noziedzīgas darbības noslieces. 20. gadsimta četrdesmitajos gados amerikāņu zinātnieks Viljams Šeldons izveidoja indivīdu fizisko klasifikāciju. Viens no viņa aprakstītajiem trim tipiem – aktīvais, muskuļotais cilvēks – ar lielāku varbūtību var kļūt par noziedznieku nekā abi pārējie. Pagājušā gadsimta otrajā pusē samērā populāri bija mēģinājumi skaidrot cilvēka kriminālos pārkāpumus ar liekas Y hromosomas esamību. Kaut arī bioloģiskā interpretācija ir radījusi diezgan lielu interesi, tā ir izsaukusi arī kritiskus zinātniskus vērtējumus.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1154287
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация