Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:539629
 
Оценка:
Опубликованно: 24.07.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 19 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Rezumējums    2
  Abstract    3
  Ievads    4
  Miega kvalitāte    6
  Digitālo mediju lietošanas paradumi jauniešu vidū    10
  Miega kvalitātes izmaiņas digitālo mediju ietekmē    13
  Nobeigums    17
  Izmantotās literatūras saraksts    19
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Kopumā kursa darba mērķis - analizēt esošo zinātnisko informāciju un noskaidrot, vai un kādu ietekmi digitālo mediju lietošana ikdienā atstāj uz miega kvalitāti jauniešu vidū – tika sasniegts. Analizējot pieejamo informāciju – zinātniskos pētījumus un statistikas datus – tika iegūti nozīmīgi secinājumi par miega kvalitātes izmaiņām digitālo mediju ietekmē jauniešu vecuma grupā, kurus iespējams tālāk izmantot katra indivīda personīgās miega kvalitātes uzlabošanā.
Digitālie mediji viennozīmīgi spēj izmainīt indivīda miega kvalitāti. Gandrīz visos gadījumos šī ietekme uz miega kvalitāti ir negatīva – tiek samazināts kopējais miegā pavadītais laiks, tiek aizkavēts gulētiešanas un reālais aizmigšanas laiks, kā arī tiek izraisīta pamošanās nakts vidū. Jauniešus šī ietekme skar visvairāk, jo viņi ir visaktīvākā vecuma grupa digitālo mediju lietošanas ziņā.
Netiešā digitālo mediju ietekme pārsvarā ir fizisku sāpju un psiholoģiskas trauksmes veidā – digitālo mediju lietošanas īpatnības var izraisīt hroniskas sāpes muguras un kakla muskuļu rajonā, sausās acs sindromu, kas var traucēt aizmigšanu. Digitālie mediji, it īpaši sociālie mediji, jauniešiem rada psiholoģisku trauksmi un uzbudinājumu, kā rezultātā var rasties vai nu problēmas aizmigt vai vēlme mazināt trauksmi, pastiprināti lietojot digitālās ierīces. Lai mazinātu fizisko sāpju ietekmi uz miega kvalitāti, būtu jāierobežo digitālo mediju lietošanas laiks iespēju robežās, kā arī jāpievērš uzmanība savam fiziskajam veselības stāvoklim – jāpiefiksē un jāārstē iespējami muskuļu krampji un sāpes, jāievēro atslodzes brīži. Šajā kontekstā varētu pētīt iestarpinātu fizisku aktivitāšu – muskuļu staipīšanās un iesildīšanas vingrinājumi ik pēc noteikta laika, kas pavadīts pie digitālajām ierīcēm – ietekmi uz indivīda fizisko labsajūtu un veselību.
Digitālo mediju spēcīgo ietekmi lielā mērā nosaka indivīda pakļaušana tiešai gaismai, kas tiek raidīta no ekrāna acīs. Šī gaisma miega kvalitāti var ietekmēt netieši, radot jau minētās acu sāpes un hronisku acu sausumu, kā arī tiešā veidā, kavējot melatonīna sintēzi ķermenī. Indivīda ķermenis šajā ziņā ir visjutīgākais pret zilo LED gaismu, kas ieskicē ideju nākotnes pētījumiem par šīs gaismas ierobežošanu un šīs ierobežošanas efektu uz indivīda miega kvalitāti. Būtu arī jāpēta digitālo ierīču ietekmes atšķirības, izmainot ierīces ekrāna apgaismojuma uzstādījumus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация