Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:479559
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Teiksma par divpadsmit Grieķijas Olimpa dieviem - mirdzuma, daiļuma un spēka iemiesojumu - pašā sākumā ir visai primitīva un tradicionāla. Laiku sākumā Zeme jeb Gaja, kas pasaulē nāca no Haosa neaptve­ramā bezdibeņa, iemīlēja Debesis (Urānu), kuru vissenā­kās teiksmas dēvē par viņas pašas un Ziemeļvēja dēlu. Drīz vien Gaja dzemdēja Urānam sešus dēlus titānus, kuru augumi slējās pāri kalniem, un sešas meitas titanīdas, kas kļuva par savu brāļu sievām. Lai gan Urāns ļoti lepojās ar šiem saviem bērniem (starp tiem bija arī dievs Saule Hiperions, Mēness dieviete Fēba un Okeāns - tās varenās upes dievs, kura kā plata, zila lente apjoza visu zemi), ar citiem saviem pēcnācējiem viņš nebija apmierināts, tie pat sacēlās pret savu tēvu - trīs vienacaini kiklopi un trīs simtroči hekatonheiri, kuriem bija piecdesmit galvas. Urāns šos briesmoņus nogrūda Tartarā, kas iesniedzās tikpat dziļi zemē, cik augstu virs tās pletās debesis.
Dzirdot nosodīto titānu vaidus, Gaja bija sašutusi līdz sirds dziļumiem un lūdza titānus nogalināt tēvu un atbrīvot brāļus no Tartara. Lai tādi ķēmi vairs nepie­dzimtu, viņa izgatavoja krama sirpi, ar ko izkastrēt Urānu. Mātes pierunām pakļāvās tikai visjaunākais titāns - Krons un izkastrēja Urānu. No brūces izšļācās asinis, nolija uz zemes, kur tūlīt piedzima trīs fūrijas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация