Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:568470
 
Оценка:
Опубликованно: 06.01.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 21 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
Kopumā var secināt, ka drošības un veselības aizsardzības darbā temats ir kļuvis aktuāls. Par to liecina gan nelaimes gadījumu statistika, kas pierāda, ka katru gadu nelaimes gadījumu darbā dēļ tiek ievainoti vai arī iet bojā arvien vairāk darbinieku. Salīdzinot ar citu Eiropas valstu rādītājiem, 2015. gadā Latvija atradās saraksta augšgalā ar 3,32 letāliem gadījumiem uz 100 000 darbinieku, kamēr ES vidējais rādītājs bija 1,83 letālu gadījumu uz 100 000 darbinieku (Eurostat, 2018). Tas parāda, ka Latvijai vēl ir daudz kas darāms, lai nelaimes gadījumu skaitu darba vietās samazinātu līdz ES vidējam līmenim.
Pie nelaimes gadījumu skaita samazināšanas arī tiek strādāts. Aizvien vairāk medijos parādās dažādas reklāmas par to, cik svarīgi darba devējiem ir nodrošināt drošu darba vidi darba ņēmējiem. Piemēram, viena šāda kampaņa tika īstenota šogad ar saukli Eiropas Sociālā fonda projekta “Darba drošības normatīvo aktu praktiskās ieviešanas un uzraudzības pilnveidošana” ietvaros ar saukli “Viena nedroša rīcība var paraut līdzi visu uzņēmumu” (stradavesels.lv, 2019). Šīs kampaņas mērķis bija pievērst darba devēju lielāku uzmanību tam, lai nodrošinātu darba ņēmējus ar drošākiem darba apstākļiem. Projekta ietvaros darba devējiem tika piedāvātas dažādas konsultācijas un izglītojoši pasākumi. Kampaņa informēja, ka darba devējiem daudz izdevīgāk ir veikt preventīvas darbības, nekā vēlāk maksāt par sekām. Iepriekšējos pētījumos secināts pretējais – tas, ka darba devēji bieži neveic pietiekamas darbības darba drošības nodrošināšanai, jo uzskata, ka viņu uzņēmumā nelaimes gadījums nenotiks.
Noskaidrots, ka nelaimes gadījumi darba vietās visbiežāk notiek mazāka mēroga uzņēmumos. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация