Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:776348
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    1
1.  DROŠĪBAS LĪDZEKĻU JĒDZIENS UN PIEMĒROŠANAS KĀRTĪBA    3
2.  DROŠĪBAS LĪDZEKĻU VEIDI    7
2.1.  Paraksts par dzīves vietas nemainīšanu    8
2.2.  Personisks galvojums    9
2.3.  Drošības nauda    11
2.4.  Nodošana policijas uzraudzībā    14
2.5.  Mājas arests    17
2.6.  Apcietinājums    18
2.7.  Karavīra nodošana vienības komandiera (priekšnieka) pārraudzībā    19
2.8.  Nepilngadīgā nodošana pārraudzībā    20
2.9.  Noteiktas nodarbošanas aizliegums    22
  NOBEIGUMS    23
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    24
Фрагмент работы

Virzība uz tiesisku valsti ir nesaraujami saistīta ar noziedzības apkarošanu, samazināšanu un profilaksi. Taču dažreiz to nav iespējams panākt bez cilvēka pamattiesību ierobežošanas. No tiesībsargājošām institūcijām tikko minētais prasa efektīvu darbu. Minēto jautājumu risināšanā svarīga loma ir drošības līdzekļiem. To savlaicīga un pareiza piemērošana palīdz ātrai kvalitatīvai un pilnīgai izmeklēšanai, noziedzīgu nodarījumu atklāšanai un novēršanai, patiesības noskaidrošanai krimināllietā un likumpārkāpēju saukšanai pie likumā paredzētās darbības. Personas, kurām tiek piemēroti drošības līdzekļi, dažādi reaģē uz to, kāds drošības līdzeklis tām tiek piemērots.
Sakarā ar to, ka praksē pārsvarā tiek pielietoti tikai daži drošības līdzekļi, tad radās interese noskaidrot un izpētīt šīs parādības cēloni. Kādu apstākļu ietekmē procesa virzītāji paļaujas tikai uz daļu no tiem. Kriminālprocesālajā likumdošanā regulāri tiek veikti grozījumi, tajā skaitā arī nodaļā, kas saistīta ar drošības līdzekļiem. Tas nozīmē, ka likumdošana drošības līdzekļu jautājumā pilnībā nav sakārtota un ir pilnveidojama. Viss iepriekš minētais liecina, ka ir nepieciešams turpināt drošības līdzekļu izpēti.
Drošības līdzekļi veido vienu no tiesiskajiem piespiedu līdzekļiem kriminālprocesuālajās tiesībās, un tie var izpausties kā fiziski materiāla, psiholoģiska vai morāla iedarbība uz aizdomās turēto, apsūdzēto vai tiesājamo personu, taču ne vienmēr drošības līdzekļu piemērošana saistās ar noteiktiem tiesiskajiem ierobežojumiem.
Drošības līdzekļus piemēro, lai apkarotu noziedzību, lai samazinātu noziedzības līmeni, kas pasaulē un arī Latvijā nav nemaz tik zems, kā arī veiktu preventīvo darbu, un tas viss ir tendēts uz tiesiskas valsts veidošanu. Taču ne vienmēr to var panākt bez cilvēka pamattiesībām, kas Latvijas likumdošanā ir reglamentētas Satversmes 8. nodaļā “Cilvēka pamattiesības” un pasaulē “Vispārējā cilvēktiesību deklarācijā” un citos normatīvajos aktos. Bet jāņem vērā arī to, ka cilvēku pamattiesību ierobežošana prasa no tiesībsargājošajām institūcijām efektīvu darbu. Tieši tādēļ drošības līdzekļiem ir tik nozīmīga loma jautājumu risināšanā par noziedzības apkarošanu, samazināšanu un vispārējo un individuālo preventīvo darbu. Jāievēro arī tas, ka drošības līdzekļi ir jāpiemēro savlaicīgi un pareizi, jo no tā ir atkarīga pilnīga, ātra un kvalitatīva pirmstiesas izmeklēšana, kā arī noziedzīga nodarījuma novēršana un atklāšana, patiesības noskaidrošana krimināllietā, kas ir viens no galvenajiem kriminālprocesa uzdevumiem, un likumpārkāpēju saukšana pie likumā paredzētās kriminālatbildības.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация