Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:591923
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.09.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tajos gadījumos, kad cilvēks tieši tiekas ar jūtu priekšmetu, viņā aktualizējās sakars ar šo priekšmetu subjektīvais vērtējums, t.i., notiek jūtu pārdzīvošanas process. Sakaru ar Jūtu priekšmetu subjektīvo vērtējumu aktualizācijas procesu sauc par emocijām.
Ja sabiedrībai un cilvēkam izveidojies negatīvs priekšmeta vai parādības subjektīvs vērtējums,tad, tiekoties ar šiem priekšmetiem vai parādībām, cilvēks pārdzīvo negatīvas emocijas, bet, ja vērtējums ir pozitīvs, - pozitīvas.
Dusmas ir īslaicīgs ārprāts (Horācijs). Bet tās ( pēc Kanta domām ) arī mobilizē spēkus, lai varētu pretoties traucēklim. Tomēr tās ir arī bīstamas, it sevišķi ja padomā kādas sekas tās var izraisīt.
Dusmu situācijā raksturīgi ir sasārtusi seja, saspringti muskuļi.
Ja dusmas saglabājās ilgstoši, tās var kļūt par stresoru, kas savukārt var kļūt par kunģa čūlas, hipertonijas un citu somātisku traucējumu cēloni. Dusmu ierosinātie mehānismi ietekmē sirds asins pārsūknēšanas spēju. Tāpēs sirds slimniekiem dusmas nereti kļūst par nāves cēloni. Šis atklājums nozīmē, ka cilvēkiem vajadzētu censties apspiest dusmas to izpausmes vietā. Jo centieni dusmu lēkmes laikā apspiest šīs negatīvās emocijas tikai palielina ķermeņa fizisko uzbudinājumu un var paaugstināt asinsspiedienu. Bet savukārt dusmas uzkurina negatīvās emocijas un vairo spēju, ka šāda atbildes reakcija var kļūt automātiska ikvienā satraucošā situācijā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация