Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:667743
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.04.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Es izpētīju, vai ir iespējams nodrošināt, lai dzelzceļa pakalpojumus varētu izmantot visi mūsu valsts iedzīvotāji, un kā to nodrošina citās valstīs.
Daudzās Eiropas valstīs jau ir padomāts par to, lai cilvēkiem ar invaliditāti un īpašām vajadzībām palīdzētu likvidēt ikdienā sastopamos šķēršļus.
Jau diezgan ilgu laiku tiek izmantoti speciāli pacēlāji, lai cilvēks ratiņkrēslā varētu nokļūt vilcienā. Taču, lai cilvēks ar kustības traucējumiem varētu ne tikai iekāpt vai izkāpt no vilciena, vajag nosākuma nodrošināt šāda cilvēka iespēju iekļūt stacijas ēkā, iegādāties braukšanas biļeti, kā arī nokļūt līdz peronam.
Izrādās, pat mūsu kaimiņi, Lietuvas dzelzceļš cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ir nodrošinājis iespēju izmantot vilcienu. Cilvēks ratiņkrēslā ierodas stacijā, kur pie speciāli aprīkotas kases, pasažieri sagaida pavadonis, vēlāk īpaši apmācīts cilvēks palīdz viņam ar liftu nokļūt līdz peronam, un, izmantojot pacēlāju, arī vilciena vagonā. Šādi pasažieri var pat piezvanīt uz noteiktu telefona numuru, lai paziņotu par savu vēlēšanos izmantot dzelzceļa pakalpojumus, jau diennakti iepriekš, tā gūstot pārliecību, ka viņu sagaidīs īpaši apmācīts cilvēks, pacēlājs jau būs sagatavots lietošanai un pakalpojuma saņēmējs varēs neuztraukties par varbūtību, ka vilciens aizies bez viņa. Taču tas nav vēl viss, Lietuvā ir ne vien atsevišķas pielāgotas stacijas, bet galvenajos maršrutos kursē arī speciāli iepirkti čehu vilcienu sastāvi, kuri ir speciāli pielāgoti invalīdiem. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация