Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:213237
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

ASV valsts sekretāri MADALĒNU OLBRAITU vai ik dienas redzam televīzijā, viņas vārds vai katru dienu tiek minēts avīzēs. Tā tas ir kopš 1996.gada decembra sākuma, kad pēc ASV prezidenta vēlēšanām atkal ievēlētais Bils Klintons veidoja jaunu valdību. Pēc oficiālās apstiprināšanas ceremonijas ASV senātā viņa nodeva zvērestu un 1997.gada 23 janvārī kļuva pa 64 ASV valsts sekretāri. Viņa šajā amatā nomainīja vecīgo advokātu Vorenu Kristoferu, kurš kā reizēm šķita, vēl arvien kavējās atmiņās, cik labi bija tad, kad pasauli pārvaldīja divas lielvaras - PSRS un ASV. Kā ASV ārpolitikas vadītāja Madalēna Olbraite ir pirmā sieviete šīs valsts nedaudz vairāk kā 200 gadu pastāvēšanas vēsturē, kas ieņēmusi tik augstu valsts amatu. Olbraitas ievērojamākie priekšteči ir bijuši Henrijs Kisindžers, Džeimss Beikers, Džordžs Maršals, Džordžs Šulcs, jau pieminētais Vorens Kristofers un, protams, pats pirmais ASV ārlietu resora vadītājs Tomass Džefersons, kurš pie sava amata pildīšanas stājās 1789.gadā.
No latviešiem bieši ar tagadējo ASV valsts sekretāri nācies sastapties pašreizējam Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Dānijas Karalistē Aivaram Baumanim, kurš no 1991.gada decembra līdz 1997. gadam bija Latvijas vēstnieks ANO un rezidēja Ņujorkā. Baumaņa kungs Madalēnu Olbraitu raksturoja, kā “šarmantu sievieti, kas apveltīta ar asu prātu, apbrīnojamu situācijas izjūtu un dzelžainu mērķtiecību”.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −0,98 €
Комплект работ Nr. 1173099
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация