Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:587313
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.01.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 17 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
• Stereotipi iesakņojas jau agri cilvēka dzīvē. Parasti meitene spēlējas ar lellēm, bet zēns – ar mašīnām. Bērni kopš mazotnes spēj noteikt dzimumu lomu atšķirības. Jau bērnībā tiek radīta plaisa starp šīm dzimtēm.
• Jāsecina, ka dzimuma stereotipus, kurus reproducē masu mediji ir dažādi. Sieviete un vīrietis tiek parādīts ar stereotipiskām īpašībām. Sieviete – runātīga, empātiska, reliģioza, maiga un lēnprātīga, klusa un mierīga, taktiska, savukārt vīrietis – tiešs, aizbildniecisks, konkurējošs, agresīvs, ambiciozs, nekad neraud, piedzīvojumu meklētājs, rīkojas kā līderis, viņš ir priekšnieks sievietei, spējīgs atšķirt sajūtas no idejām. Sievietes labāk nekā vīrieši uztver ķermeņa valodu, viņas biežāk smaida, un viņām ir izteiktāks vizuālais kontakts, nekā vīriešiem. Vīriešiem ir lielāka personiskā telpa, ekspresīvākas ķermeņa kustības un pozas. Vīrieši visumā ir agresīvāki nekā sievietes, bet tikai fiziskā ziņā. Vārdos sievietes var būt daudz agresīvākas nekā vīrieši.
• Dzimumu stereotipi saistīti ar dzimumu nevienlīdzību. Sieviešu portretējums medijos ir mainījies ļoti maz: tas ir stereotipisks un neprecīzs, ar aizspriedumiem un neiecietīgs pret sievietēm. Sievietēm var būt atšķirīgi uzskati, bet tiesībām uz savu bērnu ir jābūt vienādām ar vīrieti.
• Stereotipi par sievietēm un vīriešiem lielākoties ir tradicionāli un tie tiek no jauna tradicionalizēti, konstruējot politiku kā vīriešu (dzimtes) sfēru, tādējādi netieši ievietojot sievietes kā dzimti mājās, privātajā sfērā.
• „Vidējam „ Latvijas vīrietim atbilst raksturojums – viņš ir galvenais apgādnieks ģimenē, pienākumi mājās gulstas uz viņa pleciem, viņam ir attīstīta loģiskā domāšana, savukārt „vidējai” Latvijas sievietei atbilst raksturojums – pienākumi mājās gulstas uz viņas pleciem, viņa ir uzņēmusies galveno atbildību par ģimeni.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация