Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:520369
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.2.  Dzimuma lomas    4
1.3.  Dzimuma stereotipi    6
2.  Dzimuma apzināšanās un dzimuma socializācijas aģenti    7
3.  Dzimuma diskriminācija    9
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы


Autors šo tēmu izvēlējās, lai apkopotu informāciju par dzimumu nevienlīdzību. Šajā darbā ir apkopota informācija par dzimumu un dzimumu lomām, kur katram dzimumam vīrieša un sievietes saskaņā ar viņu bioloģisko dzimumu. Mūsu sabiedrībā no sievietes tradicionāli tiek gaidīts, viņa būs laba māte, vīra palīdze. No vīrieša tiek gaidīta veiksmīga karjera, ģimenes materiālā nodrošināšana. Autors darbā ir apkopojis arī tādas tēmas kā dzimuma stereotipi, dzimumu apzināšanās un dzimumu socializācijas aģenti, dzimumu diskriminācija.
Dzimu stereotipi- ir sabiedrībā plaši izplatīti uzskati par vīriešiem un sievietēm, viņu raksturīgajām iezīmēm, lomām un to izpildes standartiem. Reizēm šie stereotipi atbilst patiesībai, bieži ir nepatiesi, sevišķi attiecībā pret neordinārām personām.
Dzimuma apzināšanās un dzimuma socializācijas aģenti- Dzimumsocializācija ietver sava dzimuma apzināšanos un šim dzimumam raksturīgo sociālo lomu apguvi. Dzimumapziņu bērnam veido viņa vecāki, ievērojot viņa bioloģisko dzimumu. Dzimuma apzināšanās ir ļoti nozīmīga cilvēka dzīvē, jo dzimums ir statuss, kas nosaka, kādus citus statusus mēs ieņemsim, kāds būs mūsu statusu kopums.
Dzimuma diskriminācija- Latvijā visizplatītākā cilvēktiesību problēma esot dzimumu diskriminācija. Latvijā un ne tikai Latvijā ir ar to problēmas. Bieži vien ir tāda nepareiza, tendencioza, uz stereotipiem balstīta izpratne par to, kas tas ir. Tikko kā tiek pieminēta dzimumu diskriminācija, nereti veidojas asociācijas ar feminismu vai ko tamlīdzīgu. Taču abām šīm lietām nav nekāda sakara. Ar dzimuma diskrimināciju var sastapties ik dienas sākot jau darbā un visbeidzot mājās. Arī darba samaksā sievietes saņem tikai 75 procentus no vīriešu darba samaksas. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1209223
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация