Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:403535
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 19 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    5
1.  Vēsture    6
1.1.  Elektrodzinējs    11
1.2.  Ūdeņraža dzinēji    12
2.  Iekšdedzes dzinēju un elektrodzinēja salīdzinājumi    14
2.1.  Griezes momenta salīdzinājums    14
2.2.  Jauda    15
2.3.  Degvielas un Enerģijas patēriņa izmaksas uz 100km    16
  Secinājumi    20
  Bibliogrāfija    21
Фрагмент работы

Secinājumi
Darbā izvirzītais mērķis ir sasniegts. Tika iegūta informāciju par iekšdedzes dzinēju un elektrodzinēju vēsturi un to darbību. Informācija tika iegūta, apkopojot daudz materiāla, kas apraksta divtaktu un četrtaktu dzinēju darbības atšķirības un darbības principu.
Darbā izvirzītie uzdevumi ir izpildīti.
5. Tika iegūta un apkopota informācija par dzinēju vēsturi un to darbību. Informācija par iekšdedzes dzinēju tika iegūta, apkopojot daudz materiāla, kas apraksta divtaktu un četrtaktu dzinēju darbības atšķirības un darbības principu. Elektrodzinējs netika aprakstīts tādā pašā apjomā kā iekšdedzes dzinējs, jo šī tehnoloģija autobūvē savu gājienu ir uzsākusi nesen un vēl nespēj sacensties ar ierastajiem dzinēju veidiem auto tirgū. Dzinēju vēsturi aprakstošus materiālus atradām vienlīdz daudz. Kā arī sacījām, ka mazliet izpētīsim ūdeņraža dzinējus un par izbrīnu, udeņraža dzinēja vēsture ir senāka nekā iekšdedzes dzinēja vai elektrodzinēja, diemžēl, tā nav svarīgiem notikumiem pilna kā citi dzinēji.
6. Tika salīdzinātas dzinēju jaudas, griezes momenti, patēriņi un izmaksas uz 100km, atkarībā kāda degviela tiek izmantota to darbināšanā, piemēram, benzīns, gāze, dīzeļdegviela vai elektroenerģija. Dzinēju jaudas, griezes momenta un patēriņa salīdzināšana izvērtās ļoti labi . Nelielas problēmas radija fakts, ka bija jāatrod automašīnas kuras būtu līdzvērtīgi salīdzināt. Problēmas iemesls ir tas ka elektrodzinēju automašīnas ražo tikai neliela auto tirgus daļa un nācās piemeklēt auto kas ir pietiekami lielā klasē un spēj nobraukt lielākus attālumus. Un piemeklēt šai automašīnai līdzvērtīgus iekšdedzes automobiļus bija grūtāk, bet kad tas bija paveikts parametru salīdzināšanu veikt bija viegli un pat interesanti.
7. Tika izvērtēts, kurš dzinējs ir visjaudīgākais, visefektīvākais, visekonomiskākais. Rezūltātā elektrodzinējs pārspēja visus apskatītos iekšdedzes dzinēju veidus.
Darba gaitā izvirzītā hipotēze: „ Elektrodzinējs ir efektīvāks un ekonomiskāks nekā iekšdedzes dzinējs. “ -apstiprinājās.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация