Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:454729
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Pieaugušo attīstības periodā personība sevi piepilda ne vairs nejauši, bet atbilstoši savai „patībai” vai ievirzēm, meklē savām vajadzībām, iekšējai un ārējai motivācijai atbilstošas apmierināšanas iespējas. Pieaugušo periods, kad indivīds jūt un uzņemas atbildību par savu dzīvi. Proti, nav noteikta vecuma, pēc kura cilvēku var uzskatīt par pieaugušu.
Dabas loģika prasa pāra rašanos, sabiedrības loģika – ģimenes rašanos. Stipra laulība ir lielākais laimes avots uz zemes. Ģimenes veidošana sākas ar nākamā dzīvesbiedra izvēli. Dzīvesbiedra izvēlē piemīt augsta brīvības pakāpe. Taču laulības attiecību veidošana nav absolūta brīvas gribas izpausme, jo nevis indivīds, bet gan sabiedrība ir izvirzījusi laulību par sociālu institūtu, ar kura palīdzību tiek regulētas attiecības starp dzimumiem. Izvēlīgums partnera izraudzīšanā liecina par personības attīstības un pašizpratnes līmeni.
Sabiedrība sekmē stāšanos laulībā, veido savai attīstības pakāpei atbilstošus pirmslaulības attiecību un laulību uzvedības stereotipus, ar kuru palīdzību tiek risināta sarežģītā dzīvesbiedra izvēles problēma, optimāli saskaņojot racionālos un emocionālos momentus. Priekšstati par nākamo vīru ontoģenēzē veidojas ilgi un pakāpeniski, lielā mērā neapzinoties šo procesu.
Laulības partneri sastop un izvēlas noteiktā sociālā vidē (draugu un paziņu lokā, darba vai mācību kolektīvā u.tml.), kas ietekmē laulībuzvedību. Šī meklēšana un sastapšana katram cilvēkam ir citāda – dažam mokoša, citam kā rotaļa ar flirtēšanu utt. Citiem tā padodas, citam nē.
Sākotnējā kontakta laikā, kad tiek novērotas cilvēka ārējās īpašības (fiziskie dotumi, izturēšanās u.c.), rodas ieinteresētība par konkrētu personu. Savstarpēja ieinteresētība savukārt liecina par psihiskā kontakta nodibināšanos, kura gaitā uzmanības lokā nonāk ne tikai personas ārējais veidols, bet arī vieglāk uztveramās rakstura īpašības, kas var izraisīt vienpusējas vai abpusējas simpātijas. Iepazīstoties nodibinās sociāls kontakts – sākas aktīva otra cilvēka iepazīšana (izzināšana, mijiedarbība), kas labvēlīgā gadījumā no sociāla kontakta pāraug sociālā saiknē; izveidojas pāris.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1200036
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация