Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:927812
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ekonomikas struktūras izmaiņas Latvijā ir ietekmējušas situāciju nodarbinātības jomā. Makroekonomiskās izmaiņas, ieskaitot produkcijas samazināšanās izraisīja bezdarba līmeņa paaugstināšanos. Sabrūkot PSRS, preces, kas Latvijā agrāk tika ražotas PSRS republiku vajadzībām, to zemās kvalitātes un relatīvi augsto izmaksu dēļ vairs nav nepieciešamas. Liekā darbaspēka uzturēšanas izmaksas kļuva pārāk lielas, tādēļ diezgan daudzi cilvēki zaudēja darbu un to profesionālās prasmes un iemaņas vairs nav nepieciešamas.
Šodienas darba tirgū ir nepieciešamas vispusīgi izglītots un fiziski attīstīts cilvēks. Strauji attīstās dažādas tehnikas nozares, jaunas informācijas un tehnoloģijas. Būtiska nozīme ir pusaudžu un jauniešu profesijas izvēlē, kā arī karjeras izvēlē.
Neskatoties uz jau notikušajām pārmaiņām un pretrunīgajām tendencēm darba tirgū Latvijas Zinātņu akadēmijas ekonomikas institūta darba tirgus speciālisti prognozē, ka jau tuvākajā nākotnē iedzīvotāju nodarbinātības struktūrā var notikt sekojošas pārmaiņas, kurām būtu jāpieskaņo profesionālās izglītības sistēma, jo samazinās pieprasījums pēc darbaspēka lauksaimnieciskajā un industriālajā sektorā, sevišķi jau pārstrādājošajā rūpniecībā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация