Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:935408
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Zivju aizsardzības tiesisko normu rašanās    4
2.  Zvejniecības likums    7
3.  Citi normatīvie akti    9
  Nobeigums    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Kopš Pasaules radīšanas katrai dzīvai radībai ir bijusi sava noteikta vieta un loma starp daudzajām ekosistēmām. Valdnieka loma jeb prioritāte ir piešķirta Cilvēkam, kura varā ietilpst noteikta izvēle – ko saudzēt un ko iznīdēt. Senatnē cilvēks centās iedalīt visu dzīvo radību derīgajā, nevajadzīgajā un kaitīgajā. Tikai pēdējos gadsimtos cilvēks aizvien vairāk un vairāk pārliecinājās par to, ka dabā faktiski nekas nav lieks un nevajadzīgs, ka vienas sugas izzušana nenovēršami apdraud citu sugu eksistenci. Taču tikmēr daudzas floras un faunas pārstāvju sugas jau bija praktiski izzudušas vai arī atradās uz izmiršanas robežas. Tā radās nepieciešamība visā pasaulē izstrādāt un nostiprināt likuma normas, kuru mērķis būtu aizsargāt un saglabāt to dzīvo radību, ko vēl iespējams glābt.
Starp aizsargājamajiem dzīvās dabas objektiem ir arī zivis. Daudzas zivju sugas pasaulē tagad vairs nav sastopamas vai arī ir sastopamas ļoti reti. Arī Latvija nav izņēmums. Vēl pirms dažiem gadsimtiem šeit ikviena ūdens tilpne bija pārpilna ar tādām zivīm un ūdens dzīvniekiem, kādu šobrīd vairs nav.
Tāpēc runājot par dabas aizsardzību, par tās unikālo sistēmu funkcionēšanas nodrošinājumu, nedrīkst ignorēt arī ūdens valstības vienreizējās bagātības. Vēsture ir pierādījusi, ka iznīcināt kādu no dabas bagātībām ir iespējams ļoti īsā laika sprīdī, turklāt arī bez īpaša nodoma. Toties saglabāšana prasa ļoti ilgstošu darbu un pūles, kas nebūt ne vienmēr mēdz būt produktīvas. Dabas aizsardzības problēmas visbiežāk nonāk pretrunā ar cilvēka materiālajām un citām savtīgajām interesēm. Tādēļ ir nepieciešams, lai jebkuras dabas sistēmas aizsardzību stingri nodrošinātu likums. Mūsu šī darba mērķis ir teorētiski izpētīt, kā šobrīd Latvijā tiek organizēta zivju aizsardzība, kā un kāpēc šādas likuma normas ir radušās.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1126259
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация