Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:516154
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Biogrāfija    4
  Bairona vecāki    4
  Bērnība    5
  Skolas gadi    7
  Triniti koledža Kembridžā    8
  Bairona zvērnīca    10
  Pirmās publikācijas    12
  Čailda Harolda svētceļojums    13
  Kāzas    17
  Dzimtenes pamešana    18
  Nāve    20
  Daiļrade    23
  Bibliogrāfija    24
  Izmantotā literatūra    26
Фрагмент работы

Džordžs Noels Gordons Bairons, sestais barons Bairons (George Noel Gordon Byron, 6th Baron Byron) ir angļu - skotu dzejnieks, viens no nozīmīgākajiem angļu romantisma literatūras pārstāvjiem. Bairona nozīmīgākie darbi ir poēmas "Čailda Herolda svētceļojums" (Childe Harold's Pilgrimage), "Don Žuans" (Don Juan), "Gjaurs" (The Giaour ) u.c.
Dzejnieka dzīve gūst plašu rezonansi sabiedrībā, kas bija gan sajūsmas pilna, gan arī dziļi naidīga un noraidoša. Bairona liktenis visu laiku atkārtojās - dzejnieks vienlaikus jutās gan kā priviliģētais, gan arī kā atstumtais; izredzētais un nicinātais; bagātais un nabagais. Dzejnieka daiļrades motīvi izauga no viņa paša dzīves, kur bija gan pazemota pašcieņa, gan sasaistīts spēks, dziļa vientulība, kas nekad nepameta.
Biogrāfija
Lords Džordžs Noels Gordons Bairons, sestais barons Bairons dzimis 1788. gada 22. janvārī Londonā un miris 1824. gada 24. aprīlī Misolongi, Grieķijā. Slavu viņš dzīves laikā iemantoja ne tikai pateicoties savai dzejai, bet arī savas personības kultam. Bairons ir viens no slavenākajiem angļu romantisma dzejniekiem, viņa laikabiedri bija tādi, kā Persijs Šellijs un Džons Kīts. Dzejnieks ir arī satīrists, kura darbi saistīja Eiropas fantāziju. Viņš ieviesa tādu jēdzienu, kā „Baironiskais varonis” – izaicinošs, melanholijas pārņemts jauns vīrietis, kuru nomāc kāds noslēpumains, nepiedodams pagātnes notikums. Bairona ietekme uz Eiropas dzeju, mūziku, prozu, operu un glezniecību ir bijusi neaptverama, lai arī dzejnieks ticis plaši nosodīts no laikabiedriem par savu morālo stāju. Viņa ievērojamākie darbi: „Čailda Harolda svētceļojums” (1812. – 1818.) un Don Žuans (1819. -1824.).
„Traks, samaitāts – ir bīstami viņu pazīt,” paziņoja Lēdija Kerolaina Lema, pirms kļuva par Bairona mīļāko; „lielisks un nezūdošs patiesuma un spēka pārākums,” deklarēja Metjū Arnolds – tāds bija valdzinājums, ko radīja arhetipiskais romantiķis Lielbritānijā un Eiropā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация