Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:629358
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  E-Komercija un tās attīstība    5
1.1.  E-komercijas jēdziens    5
1.2.  E-komercijas dalībnieki    6
1.3.  E-komercijas pamatelementi    8
1.4.  Attīstības dinamika e-komercijā    12
2.  Interneta vide un lietošanas paradumi    16
2.1.  Internetu lietotāju auditorija    16
2.2.  Internetu lietotāju dinamika    18
3.  Portāla Calis.lv attīstība un konkurētspēja    20
3.1.  Portāla raksturojums    20
3.2.  Portāla misija un vīzija    21
3.3.  Portāla konkurētspēja    22
  SECINĀJUMI    24
  PRIEKŠLIKUMI    25
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    26
Фрагмент работы

Līdz ar jaunajām tehnoloģijām, kas tiek izmantotas uzņēmējdarbībā, parādījies arī jauns termins - elektroniskā komercija jeb e-komercija. Ir grūti piemeklēt vienu precīzu definīciju, kas palīdzētu pilnībā izprast termina e-komercija būtību. E-komercijai veltītajā literatūrā var atrast dažādus aprakstus. Daži no aprakstiem aplūko e-komerciju kā plašu darbību loku, turpretī citi koncentrējas uz konkrētām e-komercijas risinājumu realizācijām. Tādējādi e-komerciju var definēt šādi, ka e-komercija ir uzņēmējdarbības veikšana ar elektronisko sakaru līdzekļu, tajā skaitā arī ar Interneta, starpniecību (Ekonomikas ministrijas mājas lapa, 2007.).
Tātad e-komercija ir gan preču un pakalpojumu piedāvāšana vispasaules tīmekļa mājas lapā, elektroniskie žurnāli, izklaide elektroniskajā vidē, tiešsaistes izsoles, tiešais mārketings u. c. E-komercijas galvenais mērķis ir paplašināt fiziskās pasaules uzņēmējdarbību, pārceļot to arī virtuālajā vidē, ļaujot pirkt, pārdot, slēgt darījumus un sadarboties, izmantojot modernās tehnoloģijas. Tā kā nav iespējams aptvert visus e-komercijas izpausmes veidus, šajā materiālā lielāka uzmanība tiks pievērsta e-komercijai vispasaules tīmeklī .
Līdztekus e-komercijas jēdzienam lieto arī citu jēdzienu - e-bizness. Bieži abus šos terminus lieto kā sinonīmus, tomēr tas nav pareizi, jo e-bizness ir plašāks jēdziens un ietver sevī e-komerciju. E-komercija ir viens no veidiem, kā uzņēmums var sasniegt savus klientus. Turklāt nav svarīgi, vai uzņēmums strādā ar saviem klientiem arī reālajā vidē. Uzņēmumam var būt viens veikals vai veikalu tīkls reālajā pasaulē un mājas lapa Internetā. Citā gadījumā uzņēmuma vienīgā tirdzniecības vieta var būt e-veikals. Reāla veikala esamība nav obligāts priekšnosacījums sekmīgai e-komercijai. E-bizness nozīmē tehnoloģisko risinājumu ieviešanu ne tikai tirdzniecības, bet arī visos (vai pēc iespējas visos) citos biznesa procesos. Līdz ar e-biznesa risinājumu ieviešanu visa uzņēmuma darbība tiek organizēta tā, lai maksimāli pielāgotos biznesam Internetā.
Lai precīzāk raksturotu komercijas veidus, kuros tiek izmantoti dažādi tehnoloģiskie risinājumi, var tikt izmantoti arī citi apzīmējumi. Viens no šādu apzīmējumu piemēriem ir m-komercija. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1234501
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация