Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:318656
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.03.2001.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mēs dzīvojam informācijas laikmetā, visvērtīgākais resurss ir informācija. Tās ir galvenais iemesls kāpēc ir jāvāc informācija no citiem un jāsargā savējā.
Daudzi izlūkošanas speciālisti atzīst, ka spiegošanas paņēmieni, ko izmanto kara laikā, tagad tiek izmantoti biznesa sektorā. Regulāri tiek iesūtīti aģenti ASV firmās, kompromitē vadošos darbiniekus un citādi cenšas izspiegot kompāniju darbību. Atsaucoties uz ASIS (American Society for Industrial Security) rūpnieciskā spiegošana kopš 1985. Gada ir pieaugusi par 260%. Zaudējumus, ko nodarījusi rūpnieciskā spiegošana ASV ekonomikai vērtē uz $50 miljardiem gadā. Prognoze – pieaugs līdz $260 miljardiem gadā.
Uzņēmumu drošības sistēmas netiek galā, ja runa ir par ekonomisko spiegošanu. Tie ir piemēroti lai aizsargātu kompānijas darbiniekus un īpašumu (fizisko), taču nespēj tikt galā ar elektroniskajiem saziņas līdzekļiem. Pārliecība, ka parastie līdzekļi spēs nosargāt kompānijas tirgus noslēpumus un darbības, ir novecojusi. Faktiski šāda pārliecība mūsdienās jau robežojas ar bezatbildību
Problēma ir tā, ka amerikāņu uzņēmumiem ir naivi priekšstati par to kas notiek. Patiesībā daudzi ASV uzņēmumu vadītāji šo parādību uzskata pat par labu – tā veicina konkurenci un tehnoloģijas attīstību. “Mēs piekrītam, ka ir ideju migrācija uz ārvalstīm, taču tas tikai uzkarsē mūsu R&D nodaļu. Mēs radīsim vēl vairāk jaunu ideju,” tā kāds vadošās radio aparatūras ražotājfirmas vadītājs. Šāda nostāja ir nepieņemama īpašniekiem, finansu institūcijām un apdrošināšanas kompānijām, kam jāuzņemas (jānes) zaudējumi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация