Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:358062
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.08.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Baltijas valstu izveidošanās laiks ebrejiem bija ļoti nozīmīgs, jo viņi tika „sadalīti” starp pirmo reizi neatkarību ieguvušām valstīm – Latviju, Igauniju un Lietuvu, kas jau bija izbaidījusi neatkarības garšu. Lai arī ebreju dzīve lielākoties notika diasporas ietvaros, viņiem nebija vienaldzīgs valsts liktenis, kurā tie dzīvoja.

LATVIJA
Latvijā uz 1918. gadu dramatiski bija samazinājies ebreju skaits – līdz apmēram 70 000. Cēloņi šādam krasam samazinājumam bija – 1915. gada lēmums izraidīt ebrejus no Kurzemes un liela daļa no viņiem devās bēgļu gaitās kopā ar lielu daļu Latvijas iedzīvotāju. No Krievijas atgriezās apmēram 12 000 ebreju bēgļu. Latvijas valdība atļāva optēt Latvijas pilsonību, protams, ja attiecīgi samaksāja un ieguldīja kapitālu Latvijas saimniecības attīstībā. Šādā veidā pilsonību ieguva apmēram 10 000 ebreju.
1918. gada 18. novembris lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju sākotnēji neko īpašu nenozīmēja, jo nebija ticības, ka Latvija var būt neatkarīga valsts. Arī Latvijas ebreji pret 18. novembri izturējās ļoti rezervēti. Tas, ka ebreji sākumā pret K. Ulmaņa valdību izturējās atturīgi, varētu būt izskaidrojams ar to, ka daudz neticēja, ka šī valdība spēs noturēt varu savās rokās. Viņu uzvedība minētajā situācijā, varētu būt izskaidroja arī ar diasporas uzvedības modeli – lēni, apdomīgi, novērot apkārtējo rīcību un tikai tad kaut ko darīt utt. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1142719
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация