Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:711350
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.03.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  ES pastāvoša tiesu sistēma    3
1.1.  Eiropas Savienības Tiesa    4
1.1.1.  Tiesvedību veidi    6
1.2.  Vispārēja tiesa    9
1.2.1.  Tiesvedību veidi    10
1.3.  Eiropas Cilvēktiesību tiesa    12
1.3.1.  Tiesvedību veidi    13
2.  Eiropas Savienības tiesas sistēmas mijiedarbība ar dalībvalstu tiesām    16
1.4.  Prejudiciālie nolēmumi un prejudiciālo nolēmumu procedūra    16
1.5.  Tiesas nozīme Savienības pilsoņu dzīvē    18
  Avotu saraksts    22
Фрагмент работы

Kopš Lisabonas līguma stāšanās spēkā tā varēs piemērot un interpretēt 2000. gada 7. decembra Eiropas Savienības Pamattiesību hartu, kurai Lisabonas līgumā ir atzīts tāds pats juridiskais spēks kā Līgumiem.
Tā, piemēram, pēc vairākiem teroristu uzbrukumiem policistiem Ziemeļīrijā tika noteikts, ka policistiem ir jānēsā ieroči. Tomēr policijā strādājošām sievietēm ieroča nēsāšana sabiedrības drošības apsvērumu dēļ netika atļauta (pamatojoties uz atbildīgā ministra izdotu dokumentu, kas nebija apstrīdams tiesā). Tādējādi Ziemeļīrijas policijā sievietēm vairs netika piedāvāts darbs uz pilnu darba laiku. Atbildot uz Apvienotās Karalistes tiesas jautājumu, Tiesa nolēma, ka jebkādas tiesas pārbaudes izslēgšana attiecībā uz valsts pārvaldes iestādes izdotu dokumentu ir pretrunā principam, ka visām personām, kuras uzskata, ka tās ir pakļautas diskriminācijai dzimuma dēļ, ir jābūt faktiskai iespējai vērsties tiesā (1986. gada spriedums lietā Johnston).
• Savienības pilsonība
Attiecībā uz Savienības pilsonību, kas saskaņā ar Līgumu par Eiropas Savienības darbību ir atzīta ikvienam dalībvalsts pilsonim, Tiesa ir apliecinājusi, ka tā ietver tiesības uzturēties citas dalībvalsts teritorijā. Tādējādi šādas uzturēšanās tiesības ir arī nepilngadīgam kādas dalībvalsts pilsonim, kam ir veselības apdrošināšana un pietiekami finanšu līdzekļi. Tiesa ir uzsvērusi, ka Kopienu tiesības nepieprasa, lai nepilngadīgajam pašam būtu nepieciešamie līdzekļi, un ka atteikšanās vienlaikus piešķirt uzturēšanās tiesības mātei, kas ir trešās valsts pilsone, faktiski liedz īstenot bērna uzturēšanās tiesības (2004. gada spriedums lietā Zhu un Chen).
Šajā pašā spriedumā Tiesa precizēja, ka pat gadījumā, kad trešās valsts pilsonis iegūst dalībvalsts pilsonību ar mērķi iegūt uzturēšanas tiesības, pamatojoties uz Kopienu tiesībām, dalībvalsts nedrīkst ierobežot citā dalībvalstī iegūtas pilsonības juridiskās sekas.

Jebkuru tiesību sistēmu raksturo ne tikai noteikts materiālo normu kopums, bet arī šo normu piemērošana praksē. Mūsdienu pasaulē šis apgalvojums ir patiess gan attiecībā uz nacionālajām tiesību sistēmām, gan arī uz dažādiem starptautisko tiesību veidojumiem, jo īpaši attiecībā uz Eiropas Savienību un Eiropas Savienības tiesībām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация