Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:665035
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.09.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 19 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    5
1.  Ekoloģiskā marketinga jēdziens kā jauns un aktuāls marketinga virziens    7
1.1  Ekoloģiskā mārketinga vēsturiska attīstība    7
1.2  Valsts loma ekoloģiskā marketinga attīstībā    12
1.3  Ekoloģiskā marketinga iedalījums pēc funkcionālā principa    15
2.1.  Energoresursu tirgus vēsture un evolūcijas tendences    25
3.  AS Neste Oil marketinga politikas analīze    29
3.1  AS Neste Oil attīstības stratēģija un mērķ    29
3.2  AS „Neste oil” darbības virzieni ekoloģiskā marketinga jomā    32
  Nobeigums    36
  Izmantotā literatūra    38
Фрагмент работы

Neskatoties uz faktu, ka kopš rūpnieciskās revolūcijas1 aizsākšanās ir apritējuši aptuveni 250 gadi pasaules sabiedrība lielākoties ir vienota pārliecībā, ka turpmāka bezatbildīga un nekontrolēta dabas resursu izmantošana novedīs pie neizbēgamas globālās ekoloģiskās un sociālās katastrofas. Pasaules ekonomikas transformācija no agrārās uz industriālo ir būtiski ietekmējusi ne vien turpmāko globālo ekonomisko attīstību, bet arī kultūras dzīves, demogrāfiskās situācijas un tiesiskās vides izveidošanās līdz patreizējam līmenim. Nav iespējams pārvērtēt tās iespējas, kuras tehniskais progress pavēra cilvēcei.
Tomēr zinātnes un ekonomikas attīstība ir radījusi ne tikai pozitīvās sekas. 18- 19 gadsimtos sākoties mašīnu izmantošanai un straujai smagās rūpniecības attīstībai par pamatenergoresursu kļuva akmeņogles, kuru daļa kopējā pasaules energobilancē uz 19 gs beigām sastādīja aptuveni 96% . 20 gadsimta pirmajā pusē organisko energoresursu patēriņš turpināja pieaugt tomēr akmeņogļu daļa samazinājās galvenokārt uz naftas un gāzes izmantošanas rēķina.
21 gadsimta sākumā pasaulē saglabājas un dažviet pat pastiprinās iedzīvotāju dzīves līmeņa diferencēšana, kas grauj cilvēces ilgtspējīgas attīstības stabilitāti. Pašlaik 68% pasaules iedzīvotāju patērē mazāk kā 1 tonnu nosacītā kurināmā uz cilvēku gadā un summā mazāk kā 19 % no visas saražotās enerģijas. Attīstītajās valstīs kur dzīvo mazāk kā 6% no planētas iedzīvotājiem tik patērēts vairāk kā 29 % no visiem enerģētiskajiem resursiem. Pieaugot kopējam sabiedrības ienākumu līmenim arvien palielinās arī pasaules iedzīvotāju prasības pēc dzīves līmeņa uzlabošanas. Visspilgtākais piemērs mūsdienās varētu būt Apvienotie Arābu Emirāti, kuri kopš pagājušā gadsimta 70-iem gadiem piedzīvoja strauju uzplaukumu, pateicoties galvenokārt fosilo energoresursu eksportam un efektīvai iegūto līdzekļu pārvaldīšanai attīstot lauksaimniecību, tūrismu un būvējot modernākos ostu terminālus.
Neskatoties uz problēmām ko pašlaik piedzīvo pasaules ekonomika daudzas valstis spēj attīstīties un kāpināt tērējamās enerģijas apjomus. Pēc dažādu ekspertu vērtējuma pasaules ekonomikai attīstoties patreizējos tempos, naftas rezervju varētu pietikt līdz 2030-2050 gadam. Kāda būs tālāka planētas enerģētiska nākotne, ņemot vērā kaut vai to, ka 90 % no pasaules transporta ir atkarīga no naftas resursiem, ir diezgan grūti iedomāties.…

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация