Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:698434
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma vispārējais raksturojums    5
2.  Finansiālās darbības analīze    9
2.1.  Likviditātes rādītāji    10
2.2.  Maksātspējas rādītāji    12
2.3.  Maksājamo procentu seguma koeficients    13
2.4.  Aktivitātes rādītāji    14
2.5.  Rentabilitātes rādītāji    16
2.6.  Rentabilitāte un tās paaugstināšanas iespējas    19
2.7.  Bankrota iespējamība    22
2.8.  Ilgtermiņa ieguldījumu aprite un tā ietekme uz neto apgrozījumu    25
2.9.  Apgrozāmā kapitāla aprites analīze    26
2.10.  Peļņas vai zaudējuma analīze    28
2.11.  Struktūras analīze    30
  Secinājumi un priekšlikumi    38
  Izmantotās literatūras saraksts    39
Фрагмент работы

Līdz ar ekonomikas pieaugumu pakāpeniski paaugstinās ienākumi un mūsu dzīves līmenis. Turpinot stabilu ekonomisko attīstību, Latvija soli pa solim pietuvojas Eiropas Savienības vidējam dzīves līmenim.
Būvniecības nozare ir viena no dinamiskākām nozarēm Latvijas tautsaimniecībā. Pēdējo piecu gadu laikā (1999.-2003.g.) vidējais ikgadējais pieauguma temps bija 9,4%, kas par 3 procentpunktiem pārsniedz tautsaimniecības vidējo rādītāju. Iekšzemes kopproduktā būvniecības daļa 2003. gadā bija 5,6% un pēdējos gados tā gandrīz ir nemainīga.
Joprojām lielākā būvniecības daļa pēc faktiskās būvdarbu izpildes vietas koncentrēta Rīgā, Ventspilī un Liepājā, ievērojami pieauguši būvniecības apjomi Daugavpilī. Tajā pašā laikā atsevišķos rajonos (Balvu, Ludzas, Rēzeknes, Ventspils, u.c.) veikto būvdarbu apjomi joprojām ir nelieli.
Krasi mainījusies būvniecības darbu importa-eksporta attiecība Latvijā. Sākotnēji dominēja būvpro­dukcijas imports, bet pēdējo piecu gadu kopējais būvniecības eksporta apjoms pārsniedz importu. Palielinājies ir ne vien būvprodukcijas (projektēšanas un būvdarbu) eksporta apjoms, bet arī paplašinājies darbu spektrs un būvtirgus ģeogrāfiskā teritorija. Latvijas būvnieki 2003. gadā strādājuši ne vien Lietuvā un Igaunijā, bet arī Krievijā (Maskavā, Maskavas, Ļeņingradas un Kaļiņingradas apgabalā, Čeļabinskā, Naberežnije Čelni u.c.), Vācijā, Francijā, Islandē, veicot gan ostu rekonstrukcijas, terminālu, inženierkomunikāciju, gan sakaru torņu kompleksu, automātikas, drošības sistēmu, gan arī dzīvojamo māju, viesnīcu un sporta būvju būvniecību.
Būvniecības uzņēmumu starpā ir liela konkurence, kas līdz šim neļāva kāpt būvniecības darbu cenām. Toties ir ļoti pieaugušas būvmateriālu cenas, kas sadārdzina būvizmaksas. Būvmateriālu cenas aug – visiem preču veidiem un visos veikalos. Pēdējā gada laikā pieaugums bijis īpaši krass. Visstraujāk cenas cēlušās metāla izstradājumiem, un to nosaka metāla pieprasījums pasaulē. Līdz ar to dārgākas kļūst dažādas iekārtas, būvmateriāli un konstrukcijas , kas satur metālu. Stipri sadārdzinājušies ir arī ķieģeļi un keramzītbetona izstrādājumi. Sausajiem būvmaisījumiem cenu pieaugums nav tik liels. Cenas nevar vairāk paaugstināt, jo būvniecībā, kur nonāk šie izstrādājumi, pastāv tendence izmaksas samazināt.
Sauso maisījumu grupā ietilpst materiāli, kuru sastāvā ir vairāk dārgu piedevu, tiem ir augsts kvalitātes līmenis. Lētajiem sausajiem maisījumiem, kuros ir mazāk polimēru, saistvielu un dažādu specifisko piedevu cenas tik krasi nemainīsies. Zemākas cenas var atļauties vietējie ražotāji, jo viņu transporta izmaksas ir mazākas. Visu nosaka resursu cenu pieaugums, un šī tendence vērojama visā pasaulē – vairāk jāmaksā par elektroenerģiju, strauji kāpj degvielas cena, jo kļuvusi dārgāka nafta. Transporta izmaksas vien ir palielinājušās par 15-20%, arī dabasgazes cena pieaugusi, bet tieši gāze ir ļoti nozīmīgs resurss ģipskartona ražošanā. [4]…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация