Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:974747
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Tāmēšanas process    4
2.  Projekti un tāmju veidi    5
2.1.  Atplēse    7
2.2.  Budžeta tāme    8
3.  Tāmju likumdošana    9
4.  Skaitļi tāmēs    11
4.1.  Tāmes pārbaudīšana    11
4.2.  Būvfirmu aprēķinātās celtniecības un remonta darbu izmaksas    13
4.3.  Riska faktori tāmēs    14
5.  Mūsdienu tāmes    16
6.  Dzīvojamā māja    18
  Secinājumi un priekšlikumi    19
  Bibliogrāfiskais saraksts    20
  Pielikumi    21
Фрагмент работы

Būvniecība kā nozare ir viena no straujāk augošajām nozarēm Latvijas tautsaimniecībā . Līdz ar to attīstās arī tāds pakalpojuma veids kā tāmēšana. Mēs vairs nevaram nodot nevienu ēku vai būvi ekspluatācijā, ja mums šai ēkai vai būvei nav profesionāli sastādītas celtniecības izmaksas - tāmes.
Mēs ikdienā ikkatrs saskaramies ar celtniecības vai remonta darbiem, un zinām, ka viss maksā naudu gan profesionālu celtnieku pakalpojumi, gan materiāli, šīs visas izmaksas var aprēķināt pirms pašu darbu sākšanas, lai zinātu cik līdzekļu būs nepieciešams. Mūsdienās tiek piedāvāti plaši kredītpakalpojumi, kas arī ir viens no straujās būvniecības veicinošajiem faktoriem.
Tāme ir būves izmaksu aprēķins, kas parāda kopējo naudas līdzekļu daudzumu, kāds nepieciešams objekta būvniecībai. Šis aprēķins ataino jebkuras ieceres dzīvotspēju biznesa plāna aspektā. Tas ir detalizēts izmaksu aprēķins pa darbu vai konstrukciju veidiem, kas precīzi parāda konkrētā projekta būvniecības izmaksas. Tas ir gana detalizēts, lai jebkurš ar būvniecību saistīts profesionālis spētu novērtēt veicamo darbu apjomu, lietojamos materiālus, izmantojamo mehānismu, instrumentu izvēli, kā arī gūtu priekšstatu par darbu secību un lietojamo būvdarbu tehnoloģiju. Tāme tiek sastādīta pēc būves tehniskā projekta rasējumiem, aprakstiem, pasūtītāja izvirzītajām prasībām un tām prasībām, ko nosaka Latvijas Republikas likumi. Lieliem būvprojektiem vai arī projektiem, kas sastāv no vairākām būvēm, tiek veidotas lokālās tāmes, ko apkopo koptāmēs. Katrai lokālajai tāmei ir jāatspoguļo darbu kopums, kas atbilst kādai noteiktai projekta sadaļai, piemēram, būvdarbi, elektroapgāde vai ceļi un laukumi. Tas ļauj vieglāk orientēties tāmes saturā, ērtāk uztvert tās uzbūvi, un – pats galvenais – kontrolēt izmaksas.
Tāmes mērķis: detalizēti naudas izteiksmē aprēķināt un uzzināt darbaspēka, materiālu, dažādu izstrādājumu, mehānismu, transporta un citas izmaksas.
Šī darba mērķis ir uzzināt celtniecības izmaksas „ģimenes mājai” sākot ar zemes darbiem un beidzot ar jumta uzlikšanu un pirmo nepieciešamo iekšdarbu veikšanu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация