Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:325139
 
Оценка:
Опубликованно: 17.05.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  EMOCIJAS – KAS TAS IR    4
1.1.  EMOCIJU TEORIJAS    5
2.  NEVERBĀLĀ KOMUNIKĀCIJA    8
3.  EMOCIJU LOMA KOMUNIKĀCIJĀ    11
  SECINĀJUMI    15
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    17
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Emocijas ir svarīga, ja pat ne pati svarīgākā savstarpējās komunikācijas daļa. Tās ir plašas, un cilvēks, kas pārzin un māk pareizi izpaust tās vienmēr būs veiksmīgāks par to, kas neprot. Emocijas iedalās divās sekcijās. Primārās ir tās, ar kurām cilvēks piedzimst, tās kuras neprasa īpašas jūtas, piemēram, kā prieks un bēdas. Sekundārās emocijas ir dziļas un tās ilgst ilgāk par primārajām, piemēra, mīlestība. Šis iedalījums parāda to, ka emocijas nav vienkārši visiem zināma, pašsaprotama lieta. Tām ir savi noteikumi un sava veida hierarhija, kuru cilvēks pārzinot varētu labāk saprast apkārtējos un pašu sevi.
Lai saprastu un prastu kontrolēt savas emocijas, cilvēkam ir dota emocionālā inteliģence, kuru ir iespējams attīstīt paša spēkiem. Tas nozīmē to, ka katrs indivīds var tiekties pēc labāka “es”. Emocionālā inteliģence, pēc autora domām, savā ziņā ir iedzimta, taču katrs cilvēks var piestrādāt pie tās balstoties uz iepriekš minētajām īpašībām, kuras piemīt tiem, kam šī inteliģence ir augstā līmenī. Katram cilvēkam būtu jāpiedomā pie savas uzvedības, it īpaši, ja ir vēlme veiksmīgi komunicēt ar citiem. Censties saprast kādu, iedomāties par iespējamiem citu uzvedības iemesliem, kontrolēt savas domas un jūtas ir lielisks pirmais solis. Lai uzlabotu savu emocionālo inteliģenci pilnīgi noteikti ir jāsāk ar sevi pašu, piemēram, sevis saprašanu.
Emociju teorijas ir daudz, taču kuras ir tās precīzākās? Pēc autora domām Džeimsa-Lange un Kenona-Barda teoriju apvienojums. Jo pēc Džeimsa-Lange emocijas atspoguļojas ķermeņa reakcijā, bet Kenons-Bards apgalvoja, ka cilvēkam vienkārši nav tik daudz ķermeņu reakcijas, cik ir emociju. Cilvēka ķermeņa un mentālā darbība ir gan tas, kas izraisa emocijas, gan tas, kas reaģē uz emocijām.
Kad cilvēki komunicē viens ar otru, viņi bieži vien aizmirst ņemt vērā neverbālās pazīmes, ieklausās un atceras tikai vārdus, jo uzskata ka tas ir pašā “virsotnē”. Taču pats uzskatāmākais un lietderīgākais ir tieši neverbālā komunikācija. Jo galu galā tieši neverbālā komunikācija nosaka to, vai saskarsme būs veiksmīga. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация