Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:996086
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.03.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 19 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija   
  Annotation    4
1.  Kas ir emocijas    4
1.1.  Emociju veidi    6
1.2.  Emocionālie stāvokļi    8
2.  Emociju fizioloģija    13
2.1.  Emociju teorijas    15
2.2.  Emociju izraisītās izmaiņas organismā    16
  Secinājumi    22
  Literatūras saraksts    23
  Pielikumi    25
Фрагмент работы

Secinājumi
Zinātniski pētnieciskā darba ietvaros tika apskatīti vairāki literatūras un informācijas avoti par emociju nozīmi cilvēka dzīvē, kā arī tika sekmīgi izpildīti darba uzdevumi.
Zinātniski pētnieciskā darba procesā tika noskaidrots, kas ir emocijas, kā tās rodas, kā arī sekas kādas emocijas atstāj uz cilvēku un tā darbību. Tika atrasti arī dažādi pētījumi un teorijas par emocijām, izveidota aptauja vidusskolnieku vidū, kuras rezultātā noskaidrojās, ka emocijas viņu dzīvē spēlē lielu lomu. Aptaujā iegūtā informācija apstiprināja pieņēmumu, ka emocijas palīdz cilvēkiem sasniegt savus mērķus, tām ir liela nozīme savstarpējo attiecību veidošanā un uzturēšanā, kā arī apstiprinājās fakts, ka vidusskolnieki nespēj savu dzīvi iztēloties bez emocijām. Darba gaitā noskaidrojās, ka emocijas ir ļoti svarīgas savstarpējās attiecībās, tās parāda cilvēku attieksmi pret citu cilvēku, dzīvu būtni, priekšmetu un dzīves situāciju. Emocijas atklāj to kāds cilvēks kļūst noteiktu apstākļu ietekmē - pieņem situāciju vai noliedz to, priecājas vai raud, kļūst emocionāli nejūtīgs un nespēj pieņemt dzīvē nozīmīgus lēmumus, kā arī pilnvērtīgi kontaktēties ar apkārtējiem cilvēkiem. Ja cilvēks patstāvīgi dzīvo negatīvo emociju iespaidā viņš sevi emocionāli nospiež, kļūst nelīdzsvarots, bezspēcīgs un ar laiku var iedzīvoties arī dažādās veselības problēmās, savukārt labs noskaņojums un psihiskais stāvoklis sniedz spēku kaut ko mainīt, darīt un sasniegt, kā arī uzlabo cilvēkam pašsajūtu un savukārt arī veselības stāvokli, kā arī palīdz ātrāk izārstēties no dažādām slimībām.
Zinātniski pētnieciskā darba hipotēze apstiprinājās tikai daļēji, jo vidusskolnieki apgalvoja, ka apzinās emociju ietekmi un nozīmi cilvēka dzīvē, taču uz sesto jautājumu: „Kādas emocijas jūs varat nosaukt?” daudzi sniedza kļūdainas atbildes, no kurām var secināt, ka viņi jauc emocijas ar jūtām un citiem procesiem. Iepriekš minētais liek domāt, ka viņi emocijas tik labi nepārzina.
Lai vairāk attīstītu izpratni par emocijām un emocionālo inteliģenci, skolās būtu nepieciešams ieviest stundas, kuras ir veltītas tieši emociju izzināšanai un mācībai, taču, lai vēl veiksmīgāk jauniešos attīstītu emociju izpratni, vajadzētu jau sākumskolas vecuma bērniem mācīt emocionālo inteliģenci un tās pamatus. Lai precīzāk noskaidrotu jauniešu zināšanas par emocijām, nepieciešams veikt padziļinātāku pētījumu un izdarīt secinājumus, kas mums palīdzētu veidot izglītotāku un labāku sabiedrību, kā arī atvieglotu jauniešu dzīvi nākotnē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация