Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Enčī Minas romānā "Imperatore Orhideja" ietvertie simboli un to loma ķīniešu aristokrātu dzīvē
Размер файла:
25 KB
Идентификатор:

218587

 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

SUDRABS
Ķermeniskās žēlsirdības zālē uz galda bija paplāte, kur virsū atradās „simboliski priekšmeti: karaliskais zīmogs, Konfūcija grāmata „Par rudeni un pavasari”, rakstāmota, veidota no kazas spalvām, zelta stienis, sudraba stienis, siets, dekoratīvs zobens, mazītiņa alkohola pudelīte, zelta atslēga, ziļonkaula metamie kauliņi, sudraba cigarešu etvija, muzikāls pulkstenis, ādas pletne, zila māla bļoda, apgleznota ar ainavām, antīks vēdeklis ar dzejoli, ko sarakstījis slavens Min dinastijas dzejnieks, zaļa nefrīta matu sprādze, izrotāta ar taurenīšiem, pogodas formas auskars un sārta peonija”. (1, 257) „Sudrabs saistīts ar mēnesi un mēness dievībām”. (2, 484)

KORAĻĻI
„Mani apžilbināja diadēma uz Nuharu galvas – tā bija rotāta ar pērlēm, koraļiem un zivju dzenīša spalvām, kas veidoja hieroglifu šou -ilgmūžība”. (1, 117) Koraļļi „Senajā Ķīnā izsaka ilgu mūžu”. (2, 242) Jebkuram augstdzimušai personai ilgmūžība ir kā zāles, lai saturētu savu varu un bagātību.

NOBEIGUMS
Manā referātā bija dažāda veida simboli, kuri lielā vai mazā mērā ietekmēja Ķīnas aristokrātu prātus un domas. Katrs no tiem simbolizē, kaut ko citu un ir ļoti nozīmīgi impērijas dzīvotspējai un idejai kopumā. Es uzskatu, ka simboli arī mūsdienās, katru valsti padara interesantāku no citām blakus esošām administratīvajām teritorijām. Viss saistošākais priekš manis bija koraļļu simbols, kas simbolizē ilgmūžību.
Iesaku katram, kuram interesē seno valstu vēsture apgūt un plašāk izpētīt, ko nozīmē tas vai cits simbols, jo tā bija ļoti svarīga lieta priekš cilvēkiem, kas dzīvoja tajā laikā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация