Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:395866
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Enerģija sastopama daudzās un dažādās formās, tādās kā kustība, siltums, gaisma, ķīmiskās saites un elektrība. Enerģija sastopama enerģijas pamatos, tādos kā koks, vējš, ēdiens, gāze, ogles un nafta. Visām šīm dažādajām enerģijas formām viena lieta ir kopīga – mēs tās varam izmantot, lai paveiktu to, ko vēlamies. Mēs izmantojam enerģiju, lai pārvietotu priekšmetus, izmainītu temperatūru, iegūtu gaismu un skaņu. Enerģija ir spēja veikt derīgu darbu.
Enerģija mums ir svarīga tāpēc, ka mēs to izmantojam, lai paveiktu to, ko vēlamies, lai izmantotu tās sauktos enerģijas pakalpojumus. Enerģijas pakalpojumos ietilpst atdzesēšana un telpu apsilde, ēdiena pārstrāde, ūdens attīrīšana, mobīlo tālruņu izmantošana, braukšana ar auto vai motociklu, gaismas un skaņas iegūšana, preču ražošana un daudzi citi. Lai iegūtu tos enerģijas pakalpojumus, ko vēlamies, mums nepieciešams, lai enerģija būtu tādā veidā, kādā to iespējams izmantot, kā arī lai tā būtu pieejama noteiktā vietā.
No kurienes enerģija nāk?
Lai mūsu iekārta darbotos, pastāv vesela tehnoloģiju ķēde, kas mūs apgādā ar enerģiju. Enerģijas ķēde sākas ar enerģijas savākšanu un ieguvi tās sākotnēja formā, tādā kā gāze, nafta, saules enerģija, vējš vai ogles. Šo tā saukto primāro enerģiju mēs vēl nemākām pietiekami labi izmantot. Nākamai solis ir pārvērst to tā sauktajā beigu enerģijā, tādā kā elektrība vai benzīns. Tad to ir nepieciešams transportēt, sadalīt un piegādāt lietotājiem. Beidzot, tādas iekārtas kā spuldzes, televizori, plītis un satiksmes līdzekļi veits enerģijas pakalpojumus, pārvēršot beigu enerģiju derīgajā enerģijā. Enerģija ir pamatā visam ko darām; gandrīz visām darbībām nepieciešama degviela vai elektrība. Tāpēc elektrības ķēdes ir ļoti garas; ogļraktuves, naftas platformas, cauruļvadi, naftas un ogļu transports, elektrostacijas, pārvades līnijas un daudz kas vairāk. Visas energoķēdes kopā veido sarežģītu sistēmu, ko sauc par enerģijas sistēmu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация