Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:593415
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.09.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mūsu darba mērķis ir iepazīties ar Eriha Fromma būtiskākajiem dzīves datiem un nozīmīgākajiem darbiem, iegūstot priekšstatu par izcilā psihoanalītiķa un filozofa lielajiem sasniegumiem un ieguldījumu 20.gs. humānisma attīstībā. Svarīgi izzināt, kādas ietekmes veidojušas domātāja pasaules uzskatus, iespaidojušas viņu, tāpat svarīgi izkristalizēt Fromma būtiskākās atziņas un pamatnostādnes attiecībā uz cilvēku, sabiedrību un pasauli.
Ģimene un bērnība. Ērihs Pinčas (Pinchas) Fromms dzimis 1900.g. 23. martā Vācijā, Frankfurtē pie Mainas kā vienīgais bērns ortodoksāla ebreju vīnu tirgotāja Naphtali Fromma un viņa sievas Rosas ģimenē. Savus vecākus viņš raksturo kā “ļoti neirotiskus” un sevi kā “iespējams, diezgan nepanesamu, neirotisku bērnu” (www. erichfromm.de/english/…). Vecāku piekoptā ebreju ticība (tēvs nāk nāca no vecas rabīnu ģimenes), ko arī pats Fromms pieņēma līdz savai 26. dzimšanas dienai, atstājusi lielu ietekmi uz viņu. Fromms intensīvi studēja Veco derību un sevišķi lielu ietekmi uz viņu atstāja tādi pravieši kā Īzaks, Amos un Hosē, jo viņi bija apsolījuši vispasaules mieru.
20 gadu jaunas ģimenes draudzenes pašnāvība un pārmērīgi mīlētais tēvs ir nozīmīgākie Fromma bērnības iespaidi, kas liek viņam vēlākajos gados pievērsties Zigmundam Freidam un psihoanalīzei. Minētajai pašnāvībai, kas norisinājās, kad zēnam bija tikai divpadsmit gadu, iespējams, ir saistība ar Fromma vēlāko Edipa kompleksa reinterpretāciju un izteikto skepticismu pret irracionālām un simbiotiskām atkarības attiecībām, kā arī autora tēzi par diviem iespējamiem dzīves gājumiem – biofīlisku un nekrofīlisku.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация