Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:132807
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.11.2001.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Cilvēks ir duāla būtne, kas vienmēr atrodas pretrunā ar sevi. Galvenokārt viņam jāizdara izvēle starp materiālo un garīgo. Viens no šodienas galvenajiem jautājumiem, kam dod priekšroku Latvijas, Eiropas, pasaules sabiedrība. Kā arī jāzina, cik lielā mērā materiālās vērtības kalpo, lai garīgām vērtībām, kā arī kā garīgo vērtību izmantošana, lai vairotu materiālās bagātību.
Šodienas pasaule dzīvo brīvā tirgus pasaulē, kur noteikumus nosaka patērētājs. Tāpēc, lai izdzīvotu uzņēmējiem jāpiedāvā to, ko sabiedrība vēlas saņemt un ir gatava tērēt savus līdzekļus. Tirgus ir spēle ar diviem spēlētājiem uzņēmējiem un patērētājiem. Patērētāji apzinās, ka uzņēmēji grib maksimizēt peļņu uz viņu rēķina, tāpēc viņi izvēlas visliktāko gadījumu priekš uzņēmēja ( augsta kvalitāte pa zemām cenā) un uzņēmējs piedāvā zemākās kvalitātes preci pa augstāko cenu, ko gatavs pieņemt tirgus.

Ekonomiskās izaugsmes cena
Lai saprastu uzņēmēja lomu sabiedrībā noskaidrosim, kas viņš tāds ir un kādus ideālus pārstāv. Uzņēmējs ir fiziska persona, kura nodarbojas ar uzņēmējdarbību nolūkā gūt maksimālu peļņu. Par veiksmīgumu uzņēmējdarbībā kalpo naudas mērs, cik daudz naudas vienību viņš ir nopelnījis.
Ienākumus tu vari gūt (godīgā ceļā), ja tu apmierini kādas citas personas vajadzības pa samaksu, ko viņa ir gatava un ir spējīga maksāt. Uzņēmēji uzņēmās risku, lai radītu jaunu piedāvājumu sabiedrībai, kura izvēlas starp piedāvājumiem viss piemērotāko piedāvājumu. Tanīs valstīs, kur ir vairāk uzņēmēju ir augstāks dzīves līmenis, jo cilvēkiem ir darbs, par kuru viņi saņem atalgojumu un līdz ar to var atļauties iegādāties visu nepieciešamo, kas viņa dzīvei ir vajadzīgs. Tā piemēram: ASV, Japānā, Vācija, Zviedrija ir valstis ar augstu dzīves līmeni un patērētāju tirgum ir augstas prasības pret piedāvāto produkciju, kas liek uzņēmējiem uzlabot kvalitāti nepaaugstinot cenas . …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация