Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:111553
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы


Kad Eve­rests ti­ka mē­rīts 1975.ga­dā, kad ti­ka kon­sta­tēts, ka vir­sot­ne snie­dzas 8848,13 met­ru augs­tu­mā, bet Ķī­nas zi­nāt­nie­ki kon­sta­tē­ju­ši, ka pa­sau­les augst­ākais kalns Eve­rests ir 8844,43 met­rus augsts, kas ir par ap­mē­ram čet­riem met­riem ma­zāk ne­kā ti­ka do­māts līdz šim. Valsts To­po­grā­fi­jas un kar­to­gra­fē­ša­nas bi­ro­ja va­dī­tājs Čeņs Ban­džu no­rā­dī­ja, ka jaun­ais mē­rī­jums bi­jis pre­cī­zāks, jo spe­ci­ālis­tiem iz­de­vies no­teikt le­dus slā­ņa bie­zu­mu vir­sot­nē, kas ne­bi­ja ie­spē­jams 1975.ga­dā. Eve­res­ta vir­sot­nē le­dus bie­zums bi­ja 3,5 met­ri, un Čeņš pie­ļā­va, ka mē­rī­ju­ma re­zul­tā­tā ir ie­spē­ja­ma 21 centi­met­ra kļū­me.
Edmunds Hillarijs un Norgejs Tencings tiek uzskatīti par pirmajiem Everesta iekarotājiem pasaulē. Bet varbūt viņi nemaz nebija pirmie, viņiem tikai pirmajiem izdevās dzīviem nokāpt no Everesta? Atbildes uz šo jautājumu joprojām nav. Jaunzēlandiešu fermeris Edmunds Hillarijs un šerpa Norgejs Tencings 1953. gada 29. maijā pirmie uzkāpa augstākajā zemeslodes kalnu virsotnē — 8848 m augstajā Everestā. Augstāko virsotni uz zemeslodes līdz šim ir iekarojuši vairāk nekā 660 cilvēki, vairāk nekā 140 cilvēki gājuši bojā vai nu ceļā uz Everestu, vai jau atpakaļceļā, taču "pasaules jumts" joprojām vilina simtiem kalnos kāpēju.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация