Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:853123
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.09.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Metropole uzskatāma par zinātniskās fantastikas pērli. Filmā attēlota nākotnes pilsēta ar augstiem debesskrāpjiem un „Bābeles torni“. Filmas sižetā tiek attēlota arī cerība un entuziasms nākotnes tehnoloģiju attīstībai. Lai gan filma savos pirmsākumos neguva lielu popularitāti, manuprāt, tā tomēr ieņem augstu lomu kopējā kino attīstības vēsturē jo ir uzskatāma par zinātniskās fantastikas žanra aizsācēju. Ainas kas tieši vai netieši kopētas no „Metropole“ mēs varam pamanīt gan mūsdienu filmās, gan mūzikas klipos, kā piemēram, „Blade runner“,“Dark city“ Lady Gaga un Queen videoklipos tomēr ir filma kura, manuprāt, ir vistuvāk „Metropole“ attēlojumam un tā ir „Bada spēles“.
Metropoles spēja piesaistīt un ietekmēt cilvēkus ar savām vizuālajām inovācijām, savu pārspīlēto dekorāciju noformējumu Art Deco un gotikas stilā ir jūtma vel šodien jo gandrīz katra zinātniskās fantastikas filma, kas veidota pēdējo 80 gadu laikā, ir iekļāvusi sevī Metropoles ainas tieši vai netieši. Analizējot šo filmu rodas jautājums – Kā izskatītos mūsdienu zinātniskās fantastikas filmas, ja „Metropole” nebūtu radīta? Visticamāk, ka daudzi no jaunievedumiem agri vai vēlu parādītos kino. Un kas to lai zin, varbūt tieši Langs radīja pirmo konfliktu starp cilvēku un mašīnu? Tomēr mūsdienās mēs varam redzēt kā „Metropoles” idejas ceļojušas cauri gadu gadiem un realizējušās vizuālā veidā.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация