Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:346279
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.09.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Filozofija, reliģija un zinātne ir trīs jomas, kas dažiem varētu šķist grūti savienojamas, savukārt, citi saskata šajās šķietami atšķirīgajās uzskatu sistēmās daudz kā kopēja un savstarpēji papildinoša. Interesanti būtu palūkoties tuvāk – vai reliģija, zinātne un filozofija vienu otru vairāk papildina, vai arī gluži otrādi – noliedz viena otru. Vai iespējams, ka reliģijai un ticībai Dievam varētu būt kas kopīgs ar zinātnieku racionālo domāšanas veidu, kas visam prasa kādu fizikālu pamatu, lai kaut ko atzītu par eksistējošu. Šajā esejā es centīšos apskatīt, kas kopīgs un atšķirīgs laikā gaitā ir bijis šīm trim nozarēm.
Lai saprastu vai reliģija, filozofija un zinātne ir savstarpēji savienojamas un vai tām ir iespējama kopīga nekonfliktējoša līdzāspastāvēšana, būtu jāprecizē, kas ir šo trīs nozaru darbības sfēra. Kas īsti ir filozofija, reliģija un zinātne.
Pētot skaidrojošo vārdnīcu vārdam filozofija varam atrast vairākus skaidrojumus. Pamatā filozofija tiek definēta kā prātojumu, atziņu un uzskatu kopums par pasauli jeb zinātne par dabas, sabiedrības un domāšanas vispārīgajiem likumiem, mācība par esamības un izziņas vispārīgajiem principiem.
Savukārt reliģija tiek skaidrota kā uz nojēgumiem par visa pastāvošā kārtību balstīta un ar simbolu sistēmām no paaudzes paaudzē nodota un tālāk izplatīta cilvēku pasaulizjūta un uzskati, izpratne par svēto, tā pielūgsme, bijība pret to. Reliģijai raksturīga ticība pārdabiskajam, kādu augstāku spēku (dievu) eksistencei, kā arī īpašas uzvedības normas, ko nosaka šis uzskatu kopums.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1124948
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация