Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:984056
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.01.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ja rodas pamatotas aizdomas, ka kāda ES iestāde vai struktūra pārkāpj personas tiesības uz privātumu, jo tā ļaunprātīgi izmanto personas datus, jāiesniedz sūdzība Eiropas datu aizsardzības uzraudzītājam. Viņš izskatīs sūdzību un pēc iespējas ātrāk informēs sūdzības iesniedzēju par to, vai tas piekrīt sūdzības faktiem un, ja piekrīt, kā labot situāciju. Piemēram, EDAU var likt attiecīgajai iestādei vai struktūrai labot, bloķēt, dzēst vai likvidēt kādus personas datus, kas tikuši nelikumīgi apstrādāti. Ja sūdzības iesniedzējs nepiekrīt lēmumam, tas var iesniegt lietu Tiesā.

Slēdziens
Izpētot pieejamos tiesību avotus par fizisko personu datu aizsardzību, secināju, ka starptautiskajā likumdošanā tie ir daudz, jo valdības un starptautiskās organizācijas ir apzinājušās problēmas, kas radušās datu apmaiņas procesā.
Visdažādākajās dzīves situācijās tiek veikta personas datu apstrāde. Tas principā notiek nepārtraukti . Latvijā zināmākais šajā jomā ir likums, kas nosaka vispārējos personas datu apstrādes nosacījumus ir Fizisko personu datu aizsardzības likums. Šā likuma mērķis ir aizsargāt fizisko personu pamattiesības un brīvības, tas attiecas uz visu veidu personas datu apstrādi un jebkuru fizisko vai juridisko personu.
Taču pastāv arī Eiropas Padomes Konvencija „Par kibernoziegumiem”, Konvencija par informācijas tehnoloģiju izmantošanu muitas vajadzībām un Konvencija par Eiropas policiju un vēl daudzi starptautiski līgumi, kas reglamentē cilvēku tiesības tikt aizsargātam no trešās personas datu aizskaramību. Tas ir ļoti svarīgi, jo mūsdienās personu datus arvien biežāk izmanto ļaunprātīgi, lai iegūtu materiālus labumus.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,27 €
Комплект работ Nr. 1351790
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация