Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:341017
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Sākumskolas bērnu fizioloģiskā attīstība    5
2.  Sākumskolas skolēnu fiziskās īpašības un to attīstība    8
2.1.  Izturība un tās attīstīšana    8
2.2.  Spēks un tā attīstīšana    9
2.3.  Ātrums un tā attīstīšana    10
2.4.  Veiklība un tās attīstīšana    11
2.5.  Lokanība un tās attīstīšana    12
3.  Rotaļu nozīmīgums bērnu attīstības procesā    14
4.  Sports un fiziskās aktivitātes sākumskolas periodā    16
4.1.  sporta stundās    16
4.2.  fizkultūras minūtēs un nodarbību starplaikos    18
4.3.  ārpusskolas nodarbībās    19
4.4.  ģimenē    20
5.  Fizisko īpašību attīstīšanas iespējas 1.klasē    22
  Nobeigums    24
  Izmantotās literatūras saraksts    26
  Pielikums    27
Фрагмент работы

Fiziskā attīstība ir bērnu, pusaudžu un jauniešu veselības kritērijs, bet fiziskā aktivitāte šajā vecumā ir noteicošā jaunā organisma attīstībā.
Fizisko attīstību nosaka daudzi un dažādi faktori. Protams, ka primārā šeit ir iedzimtība, bet sociālie apstākļi nosaka, vai iedzimtības potenciālās iespējas attīstīsies pilnībā vai nē. Pie šiem regulējošiem apstākļiem pieder uzturs, klimats, dzīves apstākļi un fiziskās aktivitātes. Daļu no tiem nevar mainīt, piemēram, klimatu. Tomēr uz daļu no šiem fizisko attīstību limitējošiem faktoriem var apzināti iedarboties, regulējot to ietekmes jomu.
Bet lai nodrošinātu katram vecumam nepieciešamu atbilstošo fizisko attīstību, vajadzīgas fiziskās piepūles dažādu aktivitāšu veidā. Diemžēl pēdējo gadu laikā tās aizēno fiziskā pasivitāte.
Zinātniekiem jau sen vairs nav noslēpums, ka fiziski attīstītāki bērni aktīvāk piedalās mācību procesā, labāk apgūst mācību vielu, intensīvāk piedalās sabiedriskajā dzīvē. Vēlāk brieduma gados, tas pozitīvi ietekmē jebkura pilsoņa darbības efektivitāti. Jau senie romieši un grieķi vēl bez mūsdienu zinātniskajām metodēm bija konstatējuši: “Veselā miesā mājo vesels gars”. Tādēļ arī sākumskolā uz skolotājiem gulstas liela atbildība – organizēt un vadīt fiziskās aktivitātes tā, lai ar visiem fiziskās attīstības līdzekļiem piedalītos harmoniskas personības attīstīšanā.
Sākumskolas skolotāja vispārējās darbības mērķis ir veicināt jaunās paaudzes pārstāvju kā harmonisku personību attīstību, mācot, audzinot un veidojot dzīvei nepieciešamās iemaņas, attīstot gan fiziskās, gan garīgās īpašības, nostiprinot veselību, sagatavojot audzēkņus ikdienas darbam. Tomēr bērnu veidošanas un attīstības procesā ir jāpiedalās visiem sabiedrības pārstāvjiem. Par bērnu fizisko attīstību ir jārūpējas gan skolai, gan dažādu sporta veidu treneriem, gan arī ģimenei.
Jaunākajās klasēs bērnus no ilgām vienveidīgām statistiskām pozām un noguruma var pasargāt fizisko aktivitāšu pauzes, maksimāla nodarbību maiņa pašās stundās, pietiekama kustību aktivitāte starpbrīžos. Tieši jaunākajā skolas vecumā notiek visbūtiskākās kustību funkciju izmaiņas, jo morfoloģiski nobriest kustību analizatora centrālās struktūras. Šajā vecumposmā attīstās kustību ātrums, veiklība un lokanība. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация