Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:283344
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vēstures grāmatās raksta par kariem, nemieriem, revolūcijām. Bieži vien aiz katras rindiņas slēpjas simtiem un tūkstošiem noslepkavoto. Paturēsim prātā domu, ka, jo vairāk kāda valsts tiek minēta vēstures grāmatas lappusēs, jo biežāk tas ir stāsts par tautas ciešanām. 16.gs viena no ciešanu zemēm bija Francija.
16.gs. sākumā Francija bija viena no lielākajām Eiropas valstīm. Tajā dzīvoja apmēram 15 miljoni iedzīvotāju, bet galvaspilsētas Parīze ar 300 tūkstošiem iedzīvotāju bija lielākā pilsēta Eiropā. Francijā pēc lielajiem ģeogrāfiskajiem atklājumiem strauji sāka attīstīties tirdzniecība. Pilsētā līdzās amatnieku darbnīcām sekmīgi darbojās arī manufaktūras. Lielākā daļa Francijas zemnieku 16.gs. sākumā bija personiski brīvi, bet viņi maksāja nodokļus valstij un pildīja visdažādākās klausības sava muižnieka labā. Atšķirībā no politiski sadrumstalotās Vācijas Francija bija centralizēta valsts, kur karaļa vara bija nostiprinājusies jau 15.gs. otrajā pusē. Lai gan ne reizi vien Francijas augstmaņi rīkoja sazvērestības pret karali, centrālā vara valstī saglabājās. Par Francijas varenību liecina karaļa Franciska I 1516.g. noslēgtā vienošanās ar Romas pāvestu. Līgums deva Francijas karaļiem tiesības iecelt augstākās baznīcas amatpersonas Francijā. Francijas karaļi varēja pat kontrolēt baznīcas ienākumus. Gadu pirms reformācijas sākuma Vācijā Francija ieguva daļēju neatkarību no Romas pāvesta baznīcas jautājumos. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1139380
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация